Još jedan mandat za Markovića u Domu učenika srednjih škola

Izvor: JužneVesti.com, 02.Feb.2021, 12:45

Još jedan mandat za Markovića u Domu učenika srednjih škola

Novi-stari direktor Doma učenika srednjih škola je Mihajlo Marković, odlučila je Vlada Srbije još na sednici održanoj 14. januara. Ona je tako potvrdila predlog Upravnog odbora ove ustanove koji je i predložio aktuelnog direktora za ostanak u fotelji i naredne 4 godine.

Upravni odbor je od 2 kandidata koja su se javila na konkurs većinom glasova izabrao Markovića koji je već bio na toj funkciji.

Na konkurs su se prijavila 2 kandidata. Pored Markovića, prijavio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se i Nemanja Stanković, profesor fizičke kulture. Komisija je iznela mišljenje za oba kandidata nakon obavljenih razgovora sa njima i većinom glasova je predložen Marković - kaže rekla je ranije predsednica UO Vanja Stojković.

Posle potvrde Ministarstva prosvete i Vlade Srbije Marković će ovu ustanovu voditi još 4 godine, iako kada je prvi put hteo da postane direktor nije ispunjavao sve uslove.

Njegovu kandidaturu u kojoj je pravdao godine radnog staža potvrdama o volontiranju, Ministarstvo je odbilo i Upravni odbor koji ga je na taj način predložio je raspušten, pa je imenovan novi sa Stojkovićevom na čelu.

Ona je rekla da je na ponovljenom konkursu Marković radni staž dokazao potvrdama o stručnom usavršavanju, što je Ministarstvo uvažilo, pa je Marković prethodne 4 godine proveo u direktorskoj fotelji.

Podsetimo, on je i pre imenovanja za v.d. direktora 2016. godine radio u Domu na određeno vreme. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, bio član Pokreta socijalista, a rešenje o njegovom imenovanju za direktora potpisao je tadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dragan Bujošević ponovo izabran za direktora RTS

Izvor: Danas, 02.Feb.2021

Dosadašnji direktor RTS Dragan Bujošević izabran je danas za drugi mandat na čelu javnog servisa Srbije, koji traje narednih pet godina, saznaje Danas. Bujošević je izabran na današnjoj sednici Upravnog odbora RTS sa sedam od devet glasova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.