Još 4 osobe preminule u KC Niš, hospitalizovano 226 pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2020, 13:17

Još 4 osobe preminule u KC Niš, hospitalizovano 226 pacijenata

U četiri kovid bolnice niškog Kliničkog centra smešteno je 226 pacijenata, a kod njih 103 je potvrđen virus korona. Među obolelima je i 14 dece, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove. U protekla 24 sata od posledica korone preminule su 4 osobe u KC Niš, a 6 pacijenata je u teškom stanju i nalazi se na respiratoru.

Kako saopštavaju iz KC Niš, preminule osobe su iz Vranja, Surdulice, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Leskovca i okoline Niša, a njihova prosečna starost je 70 godina.

Od juče je kovid bolnica ponovo i nova zgrada Kliničkog centra Niš, a prema rečima pomoćnika direktora KC Niš Gorana Stanojevića tokom noći je u jedinicu intenzivne nege primljeno 15 pacijenata.

Otvorili smo kapacitete intenzivne nege sa 42 kreveta i duplo toliko mesta za respiratore, dakle 82 mesta za respiratore. Otvorili smo 3. i 4. sprat sa ukupno 200 kreveta - kaže Stanojević.

Rukovodilac Klinike za infektivne bolesti u Nišu Miodrag Vrbić kaže da je primetno da su pacijenti u ovom drugom piku sa težom kliničkom slikom, te da im je potrebna terapija kiseonikom.

Oni koji ne zahtevaju kiseoničku podršku su u kućnim izolacijama, tako da u principu oni koji su smešteni na klinikama preko 90 % njih su na kiseoniku. Onog trenutka kada se stanje popravi, mi ih šaljemo kući - kaže Vrbić.

On navodi da kroz prijemno trijažnu ambulantu Infektivne klinike prolazi 80 do 120 pacijenata dnevno u poslednje dve nedelje.

Kada je reč o drugim kovid bolnicama na jugu, iz KC Niš su saopštili da je na lečenju u Vranju 141 pacijenat, od toga 91 njih sa potvđenim virusom, u Leskovcu je 95 pacijenata, od kojih 16 pozitivni na kovid, a u Surdulici su hospitalizovane 55 osobe, od kojih su 45 pozitivne na koronu.

Epidemiolog i šef Trijažnog odeljenja Klinike za infektivne bolesti Nikola Milenković kaže da su trenutno 32 zdravstvena radnika pozitivna na kovid, od toga 13 lekara, 18 medicinskih sestara i tehničara i jedan nemedicinski radnik.

Hospitalizovan je jedan zdravstveni radnik i on je u teškom stanju i nalazi se na respiratoru, dok je 38 radnika u kućnoj izolaciji - rekao je Milenković.

Najviše pozitivnih na koronu je na Klinici za anesteziju - 3 lekara i 8 medicinskih sestara, na Klinici za nefrologiju je 3 lekara i jedna sestra, a isto tako je i na Kardiologiji. Na Urologiji je virus potvrđen kod 2 lekara i jednog medicinskog tehničara, dok po jedan potvrđeni slučaj imaju Centar za medicinsku biohemiju, Zavod za mentalno zdravlje, ORL, Infektivna, Pulmologija, Ginekološko-akušerska i Klinika za rehabilitaciju, Dečija klinika, Opšta hirurgija i Urgentni centar.

Milenković je rekao da su do sada 132 zdravstvena radnika izlečena, jedan je preminuo.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan Vranjanac preminuo od korone u KC Niš

Izvor: OkRadio.rs, 07.Jul.2020

U Kliničkom centru u Nišu u poslednja 24 sata od kovida-19 preminule su četiri osobe, saopštio je na konferenciji za novinare pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove za dr Goran Stanojević. Kako je navedeno, reč je o pacijentima iz Vranja, Surdulice, Leskovca i okoline Niša i prosečne su...

Nastavak na OkRadio.rs...

U KC Niš troje preminulo, u Vranju jedan smrtni slučaj zbog korone

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2020, 12:57

Manje kovid pozitivnih pacijenata nego juče hospitalizovano je u Kliničkom centru Niš - njih 92, ali je više onih u najtežem stanju, koji su priključeni na respiratore - 10. U poslednja 24 sata, kažu u KC Niš, u ovoj ustanovi od posledica korone preminulo je troje ljudi, dok je u Vranju preminula...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.