Izložba pirotskog akademskog slikara u rodnom gradu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba pirotskog akademskog slikara u rodnom gradu

Radove akademskog slikara Petra Đorđevića, ljubitelji slikarstva imaće priliku vide u pirotskoj Galeriji “Čedomir Krstić” od 8 oktobra.

Izožba 50 godina slikarskih vibracija predstavlja retrospektivu rada pirotskog umetnika, a svečano otvaranje izložbe, dodaju organizatori, zakazano je za 19 sati.

Đorđević je rođen 1943. godine u Pirotu, umetničku školu završio je u Nišu 1963.godine, a Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomsle studije završio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u Beogradu 1969. godine u klasi profesora Ljubice Sokić.

Slikarstvom se bavi 4 decenije, a član je ULUS-a od 1970. Živeo je u Parizu od 1972. do 1975. godine da bi se potom vratio u rodni Pirot, gde je profesor na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

Jedini je srpski slikar koji je uvršten među 100 najeminentnijih slikara današnjice u knjizi ''Majstori danas- sto slikara sveta''.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.