Izložba crteža Beleške do 30. novembra u leskovačkoj Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2020, 09:58

Izložba crteža "Beleške" do 30. novembra u leskovačkoj Biblioteci

Prva samostalna izložba crteža malog formata “Beleške” Jelene Đukanović biće predstavljena do 30. novembra u čitaonici Biblioteke “Radoje Domanović”, a otvaranje je u četvrtak, 29. oktobra od 18 sati na Jutjub kanalu i portalima Biblioteke.

Izložba se organizuje u okviru programa “Slike među knjigama - mladi stvaraoci”, a kritički osvrt na rad umetnice da je profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu Zoran D. Kostić.

Crtež je Jelenin izbor i usud, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pa, iako je to put kojim se ređe ide, za nju u pravom smislu predstavlja široko polje umetničkih istraživanja i osvajanja slikarske slobode. Iako joj tehnička veština nije prvenstveni cilj, njeni crteži tušem i perom uopšte nisu tvrdi, već je u skladu sa ličnim senzibilitetom linija vibrantna i puna svetlosti - napisao je Kostić u kritici.

Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 7 do 19 sati i subotom od 8 do 13 sati.

Jelena Đukanović je diplomirala u klasi profesora Zorana D. Kostića, a master studije u klasi istog profesora završila 2019. godine sa temom “Crvena zemlja”. Student je doktorskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Dobrice Bisenića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izložbe crteža „Beleške“ Jelene Đukanović

Izvor: JUGpress.com, 29.Okt.2020

LESKOVAC..U okviru programa „Slike među knjigama – mladi stvaraoci“ u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ organizovano je otvaranje izložbe crteža pod nazivom „Beleške“ Jelene Đukanović. Zbog epidemiološke situacije otvaranje izložbe se moglo pratiti na Jutjub kanalu i internet...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.