Izlet za rekreativce i planinare po Jelašničkoj klisuri

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlet za rekreativce i planinare po Jelašničkoj klisuri

Od izletišta Potkapina, preko stena Jelašničke klisure Prozorac i Carevo korito i vrha Radov kamen, pa do Čukljenika, pešačiće oni koji se odluče da nedelju, 1. septembar provedu na izletu Planinarskog društva Preslap. Nadalje učesnici mogu birati hoće li dužu i kraću stazu, a oni koji se odluče na naporniju varijantu popeće se na uzvišenja Suve planine Inatovac i Kobilicu.

Oni koji ne budu želeli da se penju na vrhove Suve planine, iz Čukljenika će otići >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Jelašnicu. U dvorištu Osnovne škole “Đura Jakšić” će im se pridružiti i druga grupa, a kako kažu u Preslapu, tu će im biti poslužen besplatni ručak i imaće prilike da čuju više i o istoriji sela Jelašnica.

Inicijator održavanja ovakve akcije je Petar Ratković, član uprave Planinarskog društva Preslap i meštanin Jelašnice, koji je, kao seoski aktivista, uvideo da je ovakav događaj potreban selu Jelašnica. Po rečima Petra Ratkovića, u mnogim selima i varošicama na jugu Srbije organizuju se masovni planinarsko-rekreativni događaji, uz podršku lokalnih samouprava, te je došlo vreme da se i u Jelašnici otpočne sa primenom ovog koncepta - rekli su u Preslapu.

Organizatori napominju da je zbog besplatnog ručka potrebno poneti svoj pribor za jelo i posude.

Do Potkapine, odakle kreće staza, učesnici mogu doći sopstvenim prevozom, kao i gradskim autobusom za Gornju Studenu, koji kreće u 7 sati.

Nije potrebno prijaviti se za akciju, a za dodatne informacije zainteresovani se mogu obraditi vođi akcije Petru Ratkoviću na broj telefona 069/5797585.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.