Izgrađen most preko reke Banjske, povezano 7 kuršumlijskih sela

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2020, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgrađen most preko reke Banjske, povezano 7 kuršumlijskih sela

Višedecenijski problem meštana 7 kuršumlijskih sela koja gravitiraju duž Kuršumlijske Banje koji su praktično bili odsečeni od sveta, rešen je izgradnjom mosta preko reke Banjske. Sredstva u iznosu od 30.000 dolara za izgradnju takozvanog Pavlininog mosta obezbedila je Anka Jakšić Erne iz SAD-a, preko Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Novoizgrađenim mostom će oko 500 žitelja okolnih sela sada lakše funkcionisati jer će do neophodnih sredstava za život i osnovnih potrepština >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lakše dolaziti, posebno u zimskom periodu i na proleće, kada se poveća vodostaj na ovoj reci.Simonović kaže da će most mnogo značiti preostalom stanovništvu; foto: Lj. M.

Ovo je velika stvar za sve nas koji živimo na ovom području i most će mnogo značiti preostalom stanovništvu sela koji gravitiraju ka Kuršumlijskoj Banji. Do sada smo, naročito zimi, bili odsečeni od sveta, jer da bi stigli do prvih prodavnica, apoteka i lekarske pomoći, morali bi da se snalazimo i prelazimo peške nabujalu reku i u najtežim vremenskim uslovima – rekao je meštanin Kuršumlijske Banje Strahinja Simonović.

Simonović očekuje da će tokom ove i sledeće godine konačno proraditi i Kuršumlijska banja koja je od prošle godine u vlasništvu AD Planinke, te da će to značiti i, kako ističe, povratak života na ovim prostorima.

Direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac" Ana Košel zahvalila se ljudima iz Opštine, ali i donatorki Ani Jakšić Erne.

Gospođa Anka je tokom poslednjih pet godina izdvojila više od 3 miliona dolara kako bi pomogla ljudima koji teško žive, nesebično je delila i svoje vreme kada je ljudima u Srbiji bilo najteže, a na svoje korene je ponosna i svoj narod nikada nije zaboravila. Više od 400 porodica dobilo je pomoć zahvaljujući njoj i njenom suprugu - rekla je Ana Košel.

Na donaciji se zahvalio i predsednik Opštine Radoljub Vidić koji je sa meštanima prisustvovao otvaranju mosta na reci Banjskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pavlinin most preko Banjske, vesnik boljih dana za Kuršumlijsku banju

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 11:21

U Kuršumlijskoj banji sagrađen je most preko reke Banjske koji će znatno olakšati život oko pet stotina stanovnika u sedam potkopaoničkih sela. Oko trideset hiljada dolara za izgradnju mosta obezbedila je Anka Jakšić Erne iz Amerike, preko Fondacije "Divac". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.