Izbeglice i Piroćanci igrali šah na turniru lokalnog kluba

Izvor: JužneVesti.com, 19.Okt.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice i Piroćanci igrali šah na turniru lokalnog kluba

Turnir u šahu u kome su učestvovali izbeglice i tražioci azila iz prihvatnog centra pored Pirota i lokalni igrači, kako navode iz Udruženja “Sigma plus”, održan je juče u prostorijama Šahovskog kluba “Čast i slava”. Pobednik turnira Iranac.

Od 14 učesnika koji su igrali u 5 kola po švajcarskom sistemu, samo je Iranac imao maksimalni broj pobeda, a kao nagradu je dobio šahovsku garnituru, koju je takođe dobio i Piroćanac Miroslav Stanisavljević.

Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << turnira je promocija kvalitetnog i mirnog života dve populacije u Pirotu. U planu je organizovanje još sličnih turnira na kojima će moći da učestvuju svi zainteresovani bez obzira na zemlju porekla, pol i godine - kažu organizatori.

Dodaju da sarađuju sa UNHCR-om u pružanju pomoći izbeglicama i tražiocima azila. Iranac pobednik turnira; foto: Udruženje "Sigma plus"

Kao izvršni partner UNHCR-a u poslednjih godinu dana sprovodimo, između ostalog, aktivnosti promovisanja mirnog suživota na teritoriji opštine Pirot uključivanjem migrantske populacije u brojna dešavanja kulturnog i sportsko – rekreativnog sadržaja kako bi poboljšali uslove za prihvatanje kulturoloških razlika - navode u “Sigmi plus”.

Turnir “Jesenje otvoreno prvenstvo” su organizovali u saradnji sa šahovskim klubom, a podsećaju da je prihvatni centar u Pirotu “Četvrti kilometar” otvoren još decembra 2016. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.