Iz Dimitrovgrada na posao u Bugarsku bez problema i testiranja

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2020, 13:38

Iz Dimitrovgrada na posao u Bugarsku bez problema i testiranja

Do 31. jula zbog epidemiološke situacije u zemlji Bugarska je zatvorila granice, a prema ranije postignutom dogovoru, radnici koji žive u pograničnim područjima u Srbiji, a na posao idu u susednu zemlju, mogu bez problema da prelaze granicu.

Originalni ugovor o radu sa potpisom i pečatom poslodavca dovoljan je dokument prilikom prelaska granice zbog posla, a prema nekim procenama, više od 300 Dimitrovgrađana svakodnevno odlazi na posao u neki od pograničih gradova ili u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << samu Sofiju.

Svakodnevni prelazak granice dozvoljen je radnicima koji su zaposleni u opštinama Berkovica, Breznik, Božurište, Godeč, Dragoman, Svoge, Slivnica, Kostinbrod, Trn, i Pernik, kao i u delovima gradske opštine Sofija - Novi Iskar i Bankja..

Do svog radnog mesta u Bugarskoj radnici mogu isključivo doći preko Graničnog prelaza Gradina, a svi radnici imaju pasoš susedne zemlje.

Podsetimo, ulazak u Bugarsku privremeno je zabranjen preko svih graničnih prelaza, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.