Istočni krak Koridora 10 otvoren, a građani i dalje plaćaju radove na njemu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočni krak Koridora 10 otvoren, a građani i dalje plaćaju radove na njemu

Iako je za saobraćaj otvoren pre samo 5 dana, istočni krak Koridora 10 i dalje će koštati građane Srbije. Rešenjem Vlade od 7. novembra, 2 dana pred otvaranje auto-puta od Niša do bugarske granice iz budžetske rezerve Koridorima Srbije se odobravaju, kako je obrazloženo, "nedostajuća sredstva" u iznosu od čak 500 miliona dinara.

Potpis Ivice Dačića, potpredsednika Vlade, nalazi se na rešenju kojim se za poslednja 2 meseca po treći put Koridorima Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opredeljuju dodatna sredstva za istočni krak auto-puta ka Bugarskoj, a ovog puta ona će biti iskorišćena za plaćanje radova na deonici od Bancareva do Crvene reke.

Sredstva rezerve odobravaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ukupnom iznosu od 500.000.000 dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za Koridori Srbije d.o.o. Beograd, kako bi se omogućilo puštanje istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju - stoji u odluci Vlade.

Ipak, iako je auto-put ka Bugarskoj u celoj dužini od Niša pušten u saobraćaj, građani i dalje plaćaju dodatne radove.

Jedan deo novca iskoristiće se za plaćanje radova na izgradnju galerije na jednoj od kosina, a dodatni novac potreban je i za tunel "Bancarevo", za šta je već izdvojeno 300 miliona dinara, pre manje od mesec dana.

Novac će biti potrošen za plaćanje radova na kosini kod deonice Bancarevo - Crvena Reka i za elektro-mašinsko opremanje tunela “Bancarevo”, koji su izvedeni u oktobru ove godine - rekli su u Koridorima Srbije.

Za ovu deonicu, ali i stabilizaciju kosina u Grdeličkoj klisuri, Vlada je pre samo 2 meseca već odobrila 2 milijarde dinara.

Tada je rečeno da je za završetak radova na istočnom kraku Koridora 10 izdvojeno više od 1,4 milijardi dinara, a iz Koridora su saopštili i da će se radovi na trajnoj stabilizaciji 2 kosine na istočnom kraku odvijati i tokom naredne godine.

Podsetimo, nakon brojnih kašnjenja i probijanja rokova, konačno je pušten u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.