Inspekcija zatvorila jedinu pumpu u Bosilegradu, građani gorivo toče iz cisterni

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija zatvorila jedinu pumpu u Bosilegradu, građani gorivo toče iz cisterni

Jedinu pumpu na kojoj su meštani Bosilegrada mogli da natoče gorivo finansijska inspekcija zatvorila je 10. septembra pa je ova opština na nekoliko dana bila bez nafte. Sada građani toče naftu iz cisterni “Knezpetrola” i to nakon što je opštinski Štab za vanredne situacije tražio pomoć od republičkog. Kada će jedina pumpa proraditi, sa sigurnošću ne zna ni predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

Zaharijev za Južne vesti priča da je pumpa zatvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zbog nereda, ali ističe da ne zna o kakvim neredima reč, kao ni koja je inspekcija zabranila rad. Predsednik Opštine kaže da je Štab za vanredne situacije sazvao onog trenutka kada je obavešten da se na pumpi stvorila velika gužva.

Hteli smo da proglasimo vanrednu situaciju jer život bez nafte za nas to i jeste. Obratili smo se republičkom Štabu za pomoć i dobili odgovor da to ne činimo jer će da nam se pomogne na drugačiji način. Svakog narednog dana sam tražio pomoć dok u petak uveče nisu stigle cisterne Knez petrola, a u subotu oko 18 sati je počelo da se prodaje gorivo u zakonski okvirima, uz davanje fiskalnih isečaka ljudima - kaže Zaharijev.

Otkriva da je u momentu kada je pumpa prestala sa radom bilo psovanja i njega i države, a kada su cisterne instalirane potegla se priča da “prodaje benzin na ulici kao kupus”.

Mi smo morali da potražimo pomoć države i oni su to rešili na ovaj način. Doterali su naftu koja je za 10 dinara jeftinija nego bilo gde u Srbiji - kaže Zaharijev.

Na ulicama Bosilegrada priča se da će pumpa opet proraditi za dve nedelje, a da li će biti tako nije mogao da potvrdi ni predsednik Opštine rekavši da to ne zna jer nije ni zatvorena na njegov zahtev.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Problem: Žitelji ove opštine gorivo kupuju u flašama VIDEO

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 19:17

Bosilegrad -- Kada je pre nedelju dana u Bosilegradu inspekcija zatvorila jedinu benzinsku pumpu, građani su počeli gorivo da kupuju u flašama i kantama...Da ne bi uvela vanrednu situaciju, opština je obezbedila lokaciju, a privatna firma iz Beograda postavila je dve cisterne za benzin i dizel..."Podsećanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.