Ilegalni ministar Rakić posetio porodicu koju su Šiptari napali u Gojbulji

Izvor: KMnovine.com, 30.Apr.2021, 10:31

Ilegalni ''ministar'' Rakić posetio porodicu koju su Šiptari napali u Gojbulji

Da nesreća ide na nesreću, videli smo i prilikom stradanja porodice Đorđević u Gojbulji.



Lazara su na njivi napala četvorica Šiptara naoružana motkama dok je sejao pasulj zajedno sa suprugom. Sa njima je bilo i dvoje njihove dece uzrasta 9 i 6 godina. Lzar je uspeo da pobegne sa decom u naručju a komšije, koje su se zatekle u blizini, pomogle su da on i deca u napadu prođu bez posledica. Ipak, njegova majka koja je pokušala da ga zaštiti, zadobila >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je povrede kada je jedan od napadača udario svom silinom. Strah se pojačao kod malobrojnih Srba u ovom selu čija je bezbednost ionako svakodnevno ugrožena.

Međutim, to kao da nije bilo dovoljno. Porodicu Đorđević posetio je ubrzo nakon napada, takozvani "ministar" za "povratak i zajednice" u separatističkoj "vladi" kosovskometohijskih Albanca, Goran Rakić.

Reč je o čoveku koji se politikom nije bavio sve do 2013. godine dok Aleksandar Vučić nije odlučio da ovaj deo svoje zemlje izda i to ozvaniči zarad čega je osnovao "Srpsku listu". U početku je to bio pokret, građanska inicijativa... kasnije postaje stranka koja je kao jedini cilj i ulogu imala, i ima, da pruži legitimitet albanskim separatistima.

Kod separatista je najveći problem bio to što u njihovim prljavim i ilegalnim rabotama Srbi nisu učestvovali. Istini za volju bilo ih je nekoliko, ne više od prstiju na jednoj šaci ali niko od njih nije bio čovek od bilo kakvog uticaja. Jedino što su imali da ponude bila su srpska imena i prezimena.






Kako je Vučić prigrabio vlast 2012., sve se promenilo. Srpske institucije i  državnost sa Kosova i Metohije se polako povlače i gase a šiptarske jačaju i dobijaju sve veći uticaj i legitimitet. Uporedo sa tim, što je bilo sasvim očekivano, pogoršavali su se uslovi života Srba kao i bezbednost. Naravno jer jedina briga koju Albanci prema Srbima pokazuju jeste kako da Srba više nema. To čine na dva načina. Strahovitim priiscima na njih, napadima, maltretiranjem i uznemiravanjem svake vrste a na drugoj strani je to takozvana "integracija" kroz koju Srbe asimiluju u novo, veštačko "kosovarsko" društvo koji tako gube sopstveni identitet. Najvažnije promene kroz tu asimilaciju jeste nova nacionalnost "Kosovar" i promena završetka prezimena "ić" u albanizovano "iq". Sve se odvija na način identičan asimilaciji Srba u Albaniji za koje znamo da ih više skoro nema u odnosu na broj od pre Drugog svetskog rata. Taj posao odvija se u tišini i danas na Kosovu i Metohiji i to upravo zahvaljujući ljudima poput Gorana Rakića i ukupno svih u "Srpskoj listi" i ostalim separatističkim strankama. Svojim aktivnostima oni javnosti prikazuju sasvim suprotnu stranu priče od one u kojoj Srbi zaista žive.Da je to samo maska iza koje hoće da sakriju svoju dobrovoljnu nemoć videlo se iz medijskih izveštaja o ovoj poseti gde brutalni napad na Lazara "peglaju" i nazivaju "incidentom".
Najviše što je obećao da će učiniti jeste da će "razgovarati s kim god". To je sve što može da preduzme. A znamo koliko razgovor znači Albancima.
Trebalo bi da zabrine ali i da se narod usprotivi tome što Teodosijevci, nakon kriminalnog prgona vladike Artemija bez ikakve krivice, od tada aktivno sarađuju sa izdajničkom i separatističkom vlašću. U tome narativu je i na dan posete uz ilegalnog sparatističkog ministra bio i Teodosijev sveštenik Simo Čumburović.



To je ono što se dogodilo u Gojbulji. Pristajući na izdaju zarad koje su materijalno veoma dobro nagrađeni, saradnici albanskih separatista prihvatili su da budu potpuno nemoćni i bez kakvog uticaja koji bi omogućio da se obezbedi sigurnost Srba koji tu još uvek žive. Umesto toga oni dolaze, fotografišu se, promovišu sebe i svoju stranku glumeći da će tako da podržati Srbe koji trpe zulum. U stvari postižu samo suprotne efekte. Sa jedne strane pružaju lažnu nadu pokazujući svoju licemernu brigu za svoj narod a sa druge, budući očigledno bez ikakvog uticaja i moći, provociraju Albance podstičući ih na nove napade na Srbe koje su su im predstavili u medijima i time direktno uperili prst u one koje "treba napadati" jer "pričaju loše" o Albancima. To je jedini efekat izdajnika na srpskoj strani i drugog do sada niti je bilo, niti ko veruje da će ga biti!




* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Gojbulja: Šiptar pred ženom i decom napao Srbina dok je obrađivao njivu - KM NovineAlbanac iz porodice Ademi napao je Lazara Đorđevića u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, jer je Srbin koji ne želi da napusti svoje imanje i da ode odatle. Lazar je sa suprugom i dvoje male dece, koja još nisu ni pošla u školu, obrađivao njivu kada ga je fizički napa lokalni Albanac.


PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptarsko '' junaštvo'' - četvorica sa motkama na jednog Srbina, udarili njegovu majku (VIDEO) - KM NovineU Gojbulji, opština Vučitrn, napadnut je Lazar Đorđević, Srbin koji je obrađivao njivu a sa kojim su tu bila njegova deca i žena. Napala su ga četvorica Šiptara naoružani motkama. "Oko 13 časova nalazio sam se sa majkom, ćerkom od 9 godina i sinom od 6 godina u svojoj bašti.


PROČITAJTE JOŠ:   
Lice izdaje - pokornost Vučićeve ''Srpske liste'' KFOR-u u korist separatista - KM NovineLice izdaje - pokornost Vučićeve ''Srpske liste'' KFOR-u u korist separatista Komandant okupacionih NATO snaga, Franko Federići, okupio predstavnike "Srpske liste" na raport. Franka su poslušno i spremno, kako dolikuje poniženima koji taj položaj prihvataju, dočekali takozvani "potpredsednik vlade i ministar lokalne samouprave" pri ilegalnom sistemu takozvane "republike Kosovo", Federići se sastao sa predstavnicima pro-separatističke "Srpske liste" koji obavljaju službu u šiptarskim kvazi-institucijama paralelnog sistema.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.