I ove godine bira se naj ajvar u Kuršumliji

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Sep.2020, 18:26

I ove godine bira se "naj ajvar" u Kuršumliji

Najveći gastronomski karavan na Balkanu, veliko takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu” održaće se u petak, 2. oktobra 2020. godine u Kuršumliji.

Pod nešto izmenjenim pravilima, uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, ovogodišnji karavan će se održati u čak 12 gradova. Učesnici će moći da se prijave za takmičenje isključivo ukoliko tim formiraju članovi istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja.

Broj učesnika po takmičarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ekipi sveden je na maksimalnih šest, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje tri metra od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.