I Klinika za onkologiju se seli u stari deo KC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 12.Okt.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Klinika za onkologiju se seli u stari deo KC Niš

Iako je pre par meseci rečeno da će Klinika za onkologiju ostati u Knez Selu i da će biti preseljena samo Klinika za plućne bolesti, prema najavama direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, ipak je u planu da se i onkologija preseli u stari deo KC Niš, jer lekari smatraju da je to bolje za pacijente.

Zbog preseljenja Plućne klinike iz Knez Sela u Niš mnogi pacijenti su negodovali, jer smatraju da je za plućne bolesnike bolje da se leče van grada i tamo gde je vazduh >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prijatniji.

Primedbi ima i na najavljeno preseljenje Onkološke klinike, koja će najverovatnije biti smeštena u zgradu ORL klinike u starom delu Kliničkog, ali Radovanović objašnjava da je to bolje za pacijente koji se leče od malignih bolesti, jer neće morati da putuju do Knez Sela.

Iako ima mnogo pitanja da li je to dobro ili nije, pacijenti koji su na onkologiji u Knez Selu, 25 km putuju po kiši, snegu, da bi primili terapiju. Ako treba konsultacija mi šaljemo lekare gore, šaljemo krv gore. Znači uslovnije je i bolje da pacijenti budu ovde kod nas u istom prostoru, gde će moći da budu bolje zbrinuti i biće im mnogo lakše - pojašnjava Radovanović.

Zasad nije poznato od kada će Klinika za onkologiju biti na novoj adresi, jer je još u toku preseljenje internističkih i hirurških ambulanti, kao i Očne i ORL klinike, koje će ubuduće biti u istoj zgradi.

Podsetimo, pre 6 meseci je Klinika za plućne bolesti preseljena u stari deo Kliničkog centra u Nišu, a pacijenti su negodovali što će umesto na svežem vazduhu, tokom lečenja biti usred grada. Međutim, kako je tada objasnila direktorka Klinike Tatjana Pejčić, Plućna klinika "nije banja" i pojasnila je da je danas “trend da se za kratko vreme pacijent dijagnostikuje”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.