Izvor: JUGpress.com, 05.Feb.2023, 18:39

Humanost Nišlija potvrđena na delu , za Janu sakupljeno više od 200.000 dinara

NIŠ

 Na humanitranom koncertu za Nišlijku Janu Mitić, koja boluje od Lajmske bolesti održanom u sali Simfonijskog orkestra, sakupljeno je više od 200.000 dinara. Muzičari su se okupili na poziv orkestra „Impresija“, a ujedinila ih je želja da pomognu svojoj koleginici Jani da pobedi bolest.

„Jana je naša koleginica, prijateljica, učenica, a osim što je odlična violinistikinja ona je i vrsna pevačica, te ne sumnjam da mi se lepo uklopila. Svi živimo u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gradu zajedno, pa mislim da bi našu svakodnevicu trebalo da učinimo boljom“, kažu organizatori ovog humanitarnog koncerta.

                       Učesnici koncerta predstavili su se publici domaćim i stranim hitovima, a kao nagradu dobili su dug aplauz. Da svi uživaju u koncertu potrudili su se  Dejan Najdanović Najda, Oliver Katić, Jelena Vučković i Sanja Vranić u pratnji orkestra „Impresija“ koji je i pokrenuo celu ovu kaciju.

                 „Povod koncerta jeste humanitrani, ali je isto tako ovo i jedna lepa kulturološka stvar za Niš“, dodaju organizatori koji su naglasili, zajadno sa svim učesnicima da su ponosni na svoje dugrađane koji su se odazvali njihovom pozivu, došli da provedu jedno divno veče u kome su uživali, ali pre svega da pokažu da su ljudi velikog srca i da humanost na ovim prostorima nije prevaziđena i zaboravljena. Svi oni koji su te večeri bili u Sali Simfonijskog orkestra spremni su da priskoče uvek i svakome u pomoć.

                Oni koji nisu bili u mogućnosti da dođu na koncert devojci mogu pomoći i slanjem SMS poruke sadržine 75 na 3800 ili uplatom novčanih sredstava na dinarski 160-6000001516290-91 ili devizni račun 160-600001517587-80.

                     Koncert je organizovan uz podršku Niškog simfonijskog orkestra i Studentskog kulturnog centra, ukupno je sakupljeno 194.090 dinara i 190 evra.

                  Jana Mitić boluje o Lajmske bolesti koja joj je otkrivena 2021. godine u kasnom stadijumu. Godinu dana kasnije počela je sa primenom terapije u Poljskoj koja je dala rezultate, ali joj je neophodna naša pomoć  bi nastavila dalje lečenje.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.