Gužve na biralištima u mesnim zajednicama

Izvor: juGmedia, 24.Nov.2013, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na biralištima u mesnim zajednicama

LESKOVAC – Na biračkim mestima u mesnim zajednicama u Leskovcu danas su velike gužve, a u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), kao i u odborima najvećih stranaka kažu da nema kršenja izbornih pravila.

U Leskovcu se danas biraju članovi saveta u 139 mesnih zajednica.

Prema podacima GIK, u gradskim mesnim zajednicama Veternica, Dubočica i Centar do 14 časova glasalo je od 11,83 do 12,71 posto od ukupnog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << upisanih birača.

U naselju Bobište je glasalo 26, 76 posto, u selu Belanovcu 37,91, u Brestovcu 25,11, u Pečenjevcu 16,95 i u selu Turekovcu 22,45 posto.

U varošima Grdelica i Vučje na birališta je izašlo 16,95, odnosno, 10,78 posto birača.

Ispred biračkih mesta primećena je do sada retko viđena izborna aktivnost predstavnika pojedinih partija, u smislu dežurstava, usmeravanja birača, ali i dovođenje birača do glasačkih kutija.

Međutim, ni jedan predstavnik 12 stranaka i 11 grupa građana, koliko učestvuje na izborima, se nije do 17 sati zvanično požalio na kršenje propisanih pravila od strane političkih rivala.

Predsednik GrO SPS-a Živojin Stefanović rekao je za Jugmediu da će o današnjim izborima govoriti sutra, a lider leskovačkih naprednjaka i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izjavio da je najveći problem to što mnogi Leskovčnai nisu mogli da glasaju.

„U biračkim spiskovima nema mnogih Leskovčana. Propust je veliki i za to će neko morati da odgovara“, kazao je Cvetanović.

Birališta se zatvaraju u 20 sati.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.