Gužve na auto-putu i graničnim prelazima na jugu Srbije, čeka se i po sat vremena

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na auto-putu i graničnim prelazima na jugu Srbije, čeka se i po sat vremena

Na dva najfrekventnija granična prelaza na jugu Srbije koji vode ka Bugarskoj i Severnoj Mekedoniji - Gradina i Preševo, prema podacima AMSS, skoro celog dana su kolone, a čeka se i po sat vremena. Gužva i na “Naisu”.

Sezona godišnjih odmora u punom je jeku, a to pokazuju kolone vozila na granicama.

Gradina i Preševo su najfrekventnijji jer vode ka brojnim letovalištima, ali i ka Turskoj, čiji državljani tokom leta putuju kući iz zapadne Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Od jutros se, pokazuju podaci Auto-moto saveza Srbije, oko sat vremena čeka na ulazu u Bugarsku. Da su kolone duge pokazuju i kamere sa Gradine.

Zbog pojačane kontrole od strane bugarskih vlasti moguća su duža zadržavanja na njihovim graničnim kontrolnim terminalima prilikom ulaska i izlaska iz Bugarske, zbog čega su zadržavanja često duža od zadržavanja na našim graničnim prelazima, a na koje vozači i putnici moraju biti spremni- skreću pažnju iz AMSS-a.

Na Preševu su zadržavanja od 30 do 60 minuta.

Alternativni prelazi - Strazimirocvci ka Bugarskoj i Prohor Pčinjski ka Severnoj Makedoniji, nisu toliko opterećeni i zadržavanja su do pola sata.

Gužva se stvara i na naplatnoj rampi “Nais”, na auto-putu Beograd - Niš, u pravcu ka jugu zemlje, a zadržavanje je oko 15 minuta.

U AMSS kažu da će svi vozači putem portala na auto-putevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

I danas gužve na granicama - čekanje i po sat vremena

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2019, 11:50

Zbog sezone letovanja i rigoroznije kontrole na graničnim prelazima ka Severnoj Makedoniji i Bugarskoj, kako kažu u Auto-moto savezu Srbije (AMSS), za prelazak preko granice čeka se i do sat vremena...U AMSS mole vozače koji danas izlaze iz Srbije preko Preševa i Gradine, da se “naoružaju”...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.