Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2021, 11:49

Gradonačelnice i predsednice opština potpisale povelju o ženskoj solidarnosti

NIŠ

Gradonačelnice i predsednice opština u Srbiji potpisale su Povelju ženske solidarnosti izražavajući spremnost da sarađuju, međusobno se podržavaju i zajednički deluju do potpunog ostvarivanja pune rodne ravnopravnosti.Potpisivanju Povelje o ženskoj solidarnosti prisustvovale su ministarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović kao pokrovitelj i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Fransin Pikap.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
      “Povelju smo potpisale predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković i ja i još 20 žena koje se nalaze na čelu gradova ili opština u Srbiji”, kaže grdaonačelnica Niša Dragana Sotirovski u objavi na svojoj zvaničnoj fejbuk strani. “Zalagaćemo se za postizanje najboljih rezultata u gradovima i opštinama na čijem čelu se nalazimo, obavezale smo se da ćemo potvrditi značaj žena na čelu lokalnih samouprava, da ćemo postignuća učiniti vidljivim i da ćemo svojim primerom osnažiti i podstaći druge žene u javnom i političkom životu na solidarnost i zajedničko delovanje”.

   Osuđujući sve oblike diskriminacije po osnovu pola, istaknuto je da je rodna ravnopravnost neodvojivi deo ljudskih prava i osnovno načelo demokratije.

     Od ukupnog broja potpisnica, 15 žena je prvi put na dužnosti gradonačelnica ili predsednica opština.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.