Građani Dimitrovgrada svakog petka na sastanku kod predsednika Opštine

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Dimitrovgrada svakog petka na sastanku kod predsednika Opštine

Režim prijema građana kod predsednika Opštine Dimitrovgrad od skora je promenjen, pa građani koji smatraju da im lokalni zvaničnici mogu rešiti njihove probleme, sada svakog petka dolaze na unapred zakazane sastanke u Opštini. Prvi čovek Dimitrovgrada Vladica Dimitrov kaže da se problemi rešavaju efikasnije.

Komunalni problemi, problemi sa radom nekih službi poput katastra ili socijalna zaštita, najčešći su problemi na koje se žale građani Dimitrovgrada, a predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Opštine kaže da je jedan od problema i što građani ne znaju kako da ostvare svoja prava.

U prethodnom periodu pomogli smo, smatram, dosta. Recimo oko ekspropriacije zemljišta oko gasovoda, kod putnih pravaca koje smo sređivali ili oko prava iz oblasti socijalne zaštite - kaže Dimitrov.

Pored njega, sastancima sa građanima prisustvuju i pomoćnik za infrastrukturu, većnik za socijalnu zaštitu, direktorka Centra za socijalni rad i direktor Komunalca i, ako rešavanje problema to zahteva, još neko iz potrebne oblasti.

Prijem građana je oduvek postojao, nisu bili fiksni dani u nedelji, a građane su primali svi većnici, pomoćnici ili ja. Ideja je bila da se saznaju problemi, pa ako ne mogu da se reše na nižem nivou, da onda pokušamo zajednički. Kako je većina tražila predsednika Opštine i većina problema je zahtevala da prisusutvujemo svi, došli smo na ideju da prijem bude jednog dana u nedelji i da budemo prisutni svi - objašnjava predsednik Opštine.

Zakazivanje se vrši svakog radnog dana kod sekretarice predsednika, a građani se primaju petkom od 8 sati.

Tada je pijačni dan u Dimitrovgradu, pa do grada dođu i ljudi sa sela. Imamo oko desetak sastanaka, a svi koji se prijave, čekaju najviše nedelju dana na prijem - kaže Dimitrov.

Na vesti koje se tiču lokalne samouprave ili zapažanja građana ove opštine koje objavljuju na društvenoj mreži Fejsbuk, često se u komentarima javlja i predsednik Opštine. Kaže da je to još jedan od načina komunikacije sa građanima. Aktivan na Fejsbuku; foto: arhiva JV

Odgovaram i polemišem. Stojim iza svega što se radi u Opštini Dimitrovgrad. Ja mislim da radimo u interesu građana, a dešava se i da grešimo. Znači mi ako neko ukaže da sam pogrešio, spreman sam da se upustim u polemiku ili da prihvatim grešku ako vidim da sam pogrešio - kaže predsednik Opštine.

On dodaje da se oglašava na društvenim mrežama gde god se pominju teme za lokalnu samoupravu jer, kako kaže, na društvenim mrežama dosta toga ostaje nedorečeno, a on želi da se stvari objasne i razjasne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.