Grad nagradio najbolje niške osnovce i srednjoškolce Vidovdanskm nagradama

Izvor: JUGpress.com, 22.Okt.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad nagradio najbolje niške osnovce i srednjoškolce Vidovdanskm nagradama

NIŠ

Grad  Niš je danas  učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima dodelio Vidovdanske nagrade.

Diplome i novčane nagrade dobilo je 244 učenika osnovnih i srednjih škola. Nagrađemo je 114 osnovaca , 130 srednjoškolaca i 22 ekipe.

Nagrade im je uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Ovo je samo jedan od načina da najtalentovaniji mladi ljudi budu podržani >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od grada u kome žive i zajednice. Nagrada je prestižna jer je dobijaju najbolji đaci, a biti najbolji je privilegija malog broja ljudi. Pohvale zaslužuju i njihovi učitelji, nastavnici i profesori, a rekao bih ništa manje i roditelji koji su omogućili da oni već sada izrastu u velike ljude kojima se grad zahvaljuje, koje grad podržava, a to će, i nekim drugim merama, u budućmosti činiti kako bi ostali u našem gradu da tu stvaraju, ali i da budu zadovoljni životom u gradu u kome se obrazuju”, istakao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Za nagrade za postignute rezultate niških osnovaca i srednjoškolaca iz budžeta grada izdvojeno je blizu 3,2 miliona dinara.

Dodali nagrada prisustvovali su i gradski većnik za obrazovanje Mirko Zečević kao i Marina Kostić, sekretar Sekretarijata za obrazovanje grada Niša.

“Ovo samo mali podsticaj za učenike koji su postigli izvanredne rezultate na takmičenjima ove godine”, rekao je Zečević i dodao

“Grad će se potruditi da novčani iznos koji đaci dobijaju iduće godine bude veći nego ove i očekujemo da naredne godine u budžetu bude više para za najbolje niške osnovce i srednjoškolce”

Zečević je rekao da mu je drago da svake godine bude sve više nagrađenih đaka “ na ponos našeg grada, ali i škola koje pohađaju”.

Visinu novčane nagrade utvrdila je Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata u zavisnosti od nivoa takmičenja i osvojenog mesta. Učenici koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenima dobili su po 9.000 dinara, za drugo mesto 7.500, a za osvojeno treće mesto dobili su po 6.000 dinara.

Za nagrade na međunarodnim takmičenjima učenici koji su bili prvi dobili su 12.000, drugi 10.500 i treći 9.000 dinara. Za ekipna i druga grupna takmičenja prvoplasirani učenici dobili su 30.000, drugoplasirani 25.000, dok su za osvojeno treće mesto dobili 20.000 dinara.

Neki od nagrađenih učenika  osvojili su i po nekoliko  prvih nagrada iz više predmeta.

“Imao sam do sada pet finala iz republičkih takmičenja, a takmičim se od drugog razreda”,kaže Petar Stoiljković, učenik šestog razreda OŠ “Sveti Sava” u Nišu. “Nagrada mi puno znči u svakom smislu, a posebno jer je to podstrek za mene da budem još uporniji i još bolji u školi”.

Njegova drugarica Natalija Zdravković, učenica šestog razreda OŠ “Stefan Nemanja” kaže :

“Osvojila sam drugo mesto na internet olimpijadi iz matematike i bila sam presrećna zbog toga, a sada sam srećna jer dobijam i nagradu od grada”, kaže Natalija. “Ova nagrada je za mene neka vrsta obaveze da nastavim i dalje da radim kao do sada, da se trudim, takmičim, ali osvajam i nagrade na takmičenjima”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uručene Vidovdanske nagrade đacima - osvaajčima prva tri mesta na školskim takmičenjima

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Okt.2018

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je danas u zdanju Oficirskog doma pohvalnice i novčane nagrade učenicima niških osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim i međunarodnim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji ili ekipno...U školskoj...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.