Grad Pirot stipendira studente deficitarnih zanimanja

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Pirot stipendira studente deficitarnih zanimanja

Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja, kao i studenti iz porodica korisnika socijalne pomoći mogu da konkurišu za gradsku stupendiju. Rok za prijavu je 24. januar, a Grad će stipendirati 15 studenata sa po 90.000 dinara.

Deficitarna zanimanja su određena na osnovu evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i utvrđenim potrebama u preduzećima i ustanovama na području Pirota, stoji u tekstu konkursa, i moći će da konkurišu studenti koji se školuju za neko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od 6 zanimanja.

Grad će dodeliti stipendije studentima koji se školuju za inženjera geodezije, inženjera mašinstva, inženjera elektrotehnike za energetiku, inženjera organizacionih nauka, defektologa – oligofrenologa i organizatora ugostiteljsko-hotelijerskog poslovanja - stoji u tekstu konkursa.

Pravo na stipendiju imaju Piroćanci od prve do završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija i isplaćivaće se od marta ove godine.

Visina stipendije je 90.000 dinara i biće podeljena u 10 mesečnih rata.

Rok za prijavu je 24. januar, a tekst konkursa i zahtev zainteresovani studenti mogu videti i preuzeti ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.