General potpukovnik Milosav Simović : “Moramo biti žižke ljute u očuvanju zemlje”

Izvor: JUGpress.com, 17.Nov.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General potpukovnik Milosav Simović : “Moramo biti žižke ljute u očuvanju zemlje”

NIŠ

“Srpski vojnik do 1918. godine, a posebno od tada do sada, bio je, ostao i biće temelj, kamen, stub naše države, a posebno ondašnje Kopnene vojske koja je nezadrživo nadirala ka Nišu i Beogradu i sadašnje Kopnene vojske koja je čuvar otadžbine Srbije”, rekao je na Svečanoj akademiji povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije, u Domu vojske Srbije u Nišu,

“Ponosan sam na sve vojnike, podoficire, oficire i civilna lica Kopnene vojske, posebno na one koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su učestvovali u vežbi „Vek pobednika 1918-2018“, a srećan što smo mi pešadinci, artiljerci, tenkisti i ostali pripadnici Kopnene vojske imali čast i sreću da sarađujemo sa našim kolegama, vrsnim profesionalcima iz Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, rekao je general Simović i poručio da „nema druge ni bolje države nego naše, niti druge ni bolje vojske od naše“, dodao je general Simović.

Komandant Simović rekao je na svečanosti da je Kopnena vojska Vojske Srbije značajna  oružana sila republike Srbije koja sarađuje sa kopnenim vojskama Nemačke, Turske , Austrije, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Italije, Grčke Velike Britanije, Amerijke, Rusije, Kine i drugim kopnenim vojskama .

“Neka tako bude uvek i da nikada ne bude rata. Ali ako dođe do rata mi, pripadnici Kopnene vojske moramo biti žiške ljute, spremni bezrezervno da čuvamo i očuvamo , da branimo i odbranimo našu namučenu otadžbinu Srbiju”, poručio je general Simović na svečanoj Akademiji .

Vojsku i državu treba čuvati, negovati, paziti i voleti.

“ Najbolje ćemo ih čuvati, ako pošteno radimo naš posao s mnogo ljubavi. Mi komandanti i komandiri, u miru i ratu, živote naših vojnika treba da čuvamo kao svoje i živote naše braće i naših sinova. Onda ćemo sačuvati i Kopnenu vojsku i Vojsku Srbije i Republiku Srbiju i sve građane u našoj zemlji, naglasio je general Simović.

Svečano akademiji “Prodor za kraj Velikog rata”  prisustvovao je  načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milana Mojsilović, članovi kolegijuma ministra odbrane i kolegijum načelnika Generalštaba, predstavnici Grada Niša, niških gradskih opština, lokalnih samouprava, verskih zajednica, udruženja, veterani i brojni gosti.

Na početku svečanosti, pročitana je i čestitka predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića povodom Dana Kopnene Vojske i Dana pešadije.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Hor „Branko”, brojni vokalni solisti i dramski umetnici.

Dan Kopnene vojske i Dan pešadije proslavljaju se 16. novembra u spomen na dan kada je, 1914. godine, počela bitka u kojoj je srpska vojska izvojevala svoju najveću pobedu – Kolubarska bitka. Nosilac borbenih dejstava srpske vojske u toku ove bitke bilo je 11 pešadijskih i jedna konjička divizija, podržanih sa 426 artiljerijskih oruđa.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.