Fudbaler Vlasine prvi doplivao do Časnog krsta u Vlasotincu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jan.2022, 17:58

Fudbaler Vlasine prvi doplivao do Časnog krsta u Vlasotincu

U konkurenciji 20 takmičara, među kojima se našla i jedna devojka, prvi do Časnog krsta na jezeru kod brane u Vlasotincu doplivao je fudbaler Vlasine Nikola Stanković.

Kako pobednik kaže, njemu je ovo drugi put da pliva na Bogojavljanje za Časni krst, a u prvom pokušaju bio je vrlo blizu pobede.

Već sam jednom plivao za krst, ali mi je pobeda za malo izmakla. Sada sam uspeo i veoma sam srećan - rekao je Nikola.

Pobedniku pored krsta pripao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i zlatnik; foto: Opština VlasotincePored Časnog krsta koji je izvukao iz vode, a koji je u duborezu urađen u manastiru Svetog Ilije u Kacapunu kod Vladičinog Hana, pobednik je dobio i zlatnik, a zlatnikom su nagrađeni i najmlađi i najstariji učesnik.

Sve plivače koji su prošli lekarski pregled i imali kovid propusnicu koja je bila obavezna blagosiljao je episkom niški Arsenije.

Silakom Isusa Hrista u reku Jordan osvećuje se voda, a preko vode i priroda i tvorevina Božja, tako da nam daruju svetu tajnu krštenja kojom sa sebe skidamo sve grehe od praroditeljskog do momenta krštenja i daruju nam blagodat Duha Svetoga - poručio je vladika.

Prateća manifestacija plivanja za Časni krst i ove godine bila je Pihtijada, a po oceni žirija, ovaj zimski specijalitet najbolje je pripremila Verica Cvetković. Drugo mesto je osvojila Brankica Lepojević, a treće je pripalo restoranu ”Jaz”. Nagrade u vidu posuđa dobitnicima je obezbedila Turistička organizacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.