Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folkloraši iz Niša na Desetom međunarodnom dečijem festivalu “Ilidža 2019” u Sarajevu

NIŠ

Folkloraši, članovi Centra tradicionalne kulture i duhovnosti iz Niša učestvovaće na desetom jubilarnom festivalu dečijeg folklora “Ilidža 2019” u Sarajevu.  Nišlije će biti jedini predstavnici Srbije na festivalu koji traje od 25-29 jula.

 Oni će predstaviti folklorno bogatstvo srpske tradicije i kulture a pored njih ne mestivalu će učestvovati i  ansambli iz 10 zemalja –  Rusije, Turske, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Slovačke, Litvanije , >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Grčke i  Bosne i Hercegovine.

Festival dečijeg folklora “Ilidža” je najveći folklorni festival revijalnog tipa u Bosni i Hercegovini na kome će se ove godine publici u Sarajevu, Hadžićima, Kaknju i na Ilidži predstaviti preko 600 učesnika.

 “Ovo je naše prvo gostovanje u Sarajevu. Zahvaljujemo se gradu Nišu koji nam je finansijski pomogao u realizaciji odlaska našeg ansambla na ovaj festival. Naš ansambl će se predstaviti sa tradicijom i folklorom juga Srbije, gradskim igrama iz Niša, igrama iz okoline Niša i igrama leskovačkog pomoravlja”, kaže se u saopštenju Centra tradicionalne kulture i duhovnosti “Vuk Stefanović Karadžić” iz Niša.

“Od srca se zahvaljujemo organizatorima na pozivu na ovakav veliki i impozantni festival kao i  našim domaćinima. Sarajlije su otvorili svoja srca i svoje domove da ugoste mališane iz Srbije.koja će biti smeštena u porodicama članova sarajevskog folklornog ansambla “Baščaršija” sa kojima su zajedno učestvovali na  dečijem festivalu “Deca Balkana sa duhovnošću u Evropi” u Mineralnoj Banji Haskovo u Bugarskoj maja meseca ove godine” kažu u ansamblu.

Ansambl “Vuk Karadžić” će zajedno sa igračima iz Rusije posete i Mostar kako bi se još bolje upoznali sa kulturom i tradicijom tog bosansko hercegovačkog grada.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.