FELjTON: Tajna šifra „S/1999/648“ U Rezoluciji 1244 SB UN - podmetanje i posledice njene primene - VIII deo

Izvor: KMnovine.com, 07.Jun.2020, 05:55

FELjTON: Tajna šifra „S/1999/648“ U Rezoluciji 1244 SB UN - podmetanje i posledice njene primene - VIII deo

Oslanjajući se na deo koji su podmetnuli u Rezoluciju 1244, oni isti predstavnici zapadnih vladaiz ranijih pregovora, po uspostavljanju UN administracije na KiM doneli niz krajnje pogubnih odluka.


   
Podmetanjem štetnih delova, Rezolucija UN 1244 poslužia kao aspiracija za mnoge zločine    
U ovom delu:
Francusko-engleski tim diplomata izvršio prevaru prema SR Jugoslaviji (Srbiji)UNMIK >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << pogrešno počeo sprovođenje Rezolucije 1244 SB UN ignorišući suverena prava SrbijeSeptembra meseca 1999. godine Bernar Kušner promoviše terorističku UČK u Kosovski zaštitni korpusPiše: Mihajlo Makić




Na osnovu svega do sada napisanog, zaključujem da je francuska kriminalna trojka, uz pomoć engleskog zlikovca Robina Kuka, po prethodnom dogovoru i uz saglasnost Amerike, Engleske i Francuske, izvršila prevaru prema SR Jugoslaviji organizovanjem pregovora u Rambujeu i Parizu, upućivanjem ultimatuma SR Jugoslaviji i najzad podmetanja ultimatuma iz Rambujea u Rezoluciju 1244 SB UN, na sledeći način:

1. Francuz Iber Vedrin i Englez Robin Kuk, kao kopresedavajući u Rambujeu i Parizu za vreme trajanja samita dostavili su Vladi SR Jugoslaviji  i  Vladi Srbije,  takozvani sporazum a to je bio predlog pod nazivom „Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu“ koji je po svojoj sadržini predstavljao ultimatum. Taj ultimatum su Vlada SR Jugoslavije i Narodna skupština Srbije odbile 23. marta 1999. godine.

   
Iber Vedrin i Robin Kuk    


2. Ultimatum koji Iber Vedrin i Robin Kuk nisu uspeli da nametnu za vreme samita u Rambujeu i Parizu, uspeo je francuski ambasador Alen Dežame, koji je u to vreme  obavljao poslove ambasadora u Ujedinjenim nacijama. On je  4. juna 1999. godine dostavio pismo generalnom sekretaru SB UN i uz pismo i nepotpisani dokument od strane Vlade SRJ i Srbije, pod nazivom „Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu“. To je isti dokument koji je odbacila SR Jugoslavija i Srbija 23. marta 1999. godine.


   
Alen Dežame    

3. Treći kriminalac, Francuz Bernar Kušner, kao specijalni predstavnik Generalnog sekretara SB UN, počinje sa sprovođenjem i podmetnutog dela Rezolucije 1244. Donošenjem Uredbe broj 1999/1 dana 25.jula 1999. godine koja se odnosi na ovlašćenja privremene uprave na Kosovu. Dakle, generalni sekretar Saveta bezbednosti UN Kofi Anan, postavlja  Bernara Kušnera, osvedočenog srbomrsca, za specijalnog predstavnika za sprovođenje Rezolucije 1244 SB UN.


   
Bernar Kušner proslavlja prevarom izvojevan status.    





POSLEDICE POGREŠNE PRIMENE REZOLUCIJE 1244 SB UN OD STRANE PRIVREMENE UPRAVE MISIJE UJEDINjENIH NACIJA NA KOSOVU I METOHIJI (UNMIK)

Privremena admnistracija UN je pogrešno počela sa sprovođenjem Rezolucije 1244 SB UN ignorišući suverena prava Srbije na sledećim primerima:

Dana 25.jula 1999. godine specijalni predstavnik Generalnog sekretara Bernar Kušner donosi Uredbu broj 1999/1 kojom se regulišu ovlašćenja Privremene uprave  na Kosovu. Ovom uredbom se određuje da sva zakonodavna i izvršna vlast u vezi s Kosovom i Metohijom, uključujući i pravosuđe u nadležnosti je UNMIK- a sprovodi je specijalni predstavnik Generalnog sekretara, osvedočeni neprijatelj srpskog naroda Bernar Kušner. UNMIK je ovom uredbom ovlašćen da upravlja svom pokretnom i nepokretnom imovinom. Tu spadaju novčana sredstva, bankovni računi i slično što pripada SR Jugoslaviji i Srbiji, a nalazi se na teritoriji Kosova i Metohije.

Ova uredba je u suprotnosti sa  stavom 5. Beogradskog sporazuma a to je dodatak broj 2 Rezolucije SB UN 1244, u kome piše, da u cilju uspostavljanja autonomije Uprava UN za Kosovo i Metohiju mora da postupa u skladu sa pravnim poretkom SR Jugoslavije i Srbije.
Septembra meseca 1999. godine specijalni predstavnik generalnog sekretara UN Francuz Bernar Kušner, promoviše terorističku UČK u Kosovski zaštitni korpus. Formiranje ovog korpusa je u suprotnosti sa slovom i duhom Beogradskog sporazuma i sadržinom Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.





Dana 19.maja 2001. godine specijalni predstavnik UN na Kosovu i Metohiji Hans Hakerup, donosi Uredbu broj 2001/9  o „Ustavnom okviru za privremenu samoupravu na Kosovu“. U ovom ustavnom okviru uspostavljaju se privremene institucije samouprave. To su, Skupština Kosova, Vlada, Predsednik Kosova, sudovi i druge privremene institucije samopuprave. Privremene institucije samouprave će imati ovlašćenja da vode međunarodnu politiku kao i pregovore za postizanje finalnog sporazuma sve u kordinaciji sa
   
Hans Hakerup    
specijalnim predstavnikom UN. Sve predviđene institucije su u suprotnosti sa Beogradskim sporazumom. Ove institucije su navedene u tekstu „Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu“ koji je po svojoj sadržini  ultimatum, koji Vlade i skupštine SRJ i Srbije nisu prihvatile, a isti takav tekst pod istim nazivom, francuski ambasador Alen Dežame je bespravno dostavio generalnom sekretaru UN 4. juna 1999. godine kao nepotpisani „Sporazum iz Rambujea“ kao i dodatak koji u SB UN dobija šifru S/1999/648. Ovaj tekst ubačen je u predlog teksta Rezolucije 1244 dan pre njenog usvajanja 10. juna 1999. godine na sednici Saveta bezbednosti UN sa 14 glasa za i jednim uzdržanim glasom Kine.


Direktne posledice - hronološki pregled najvažnijih

17. mart 2004. - Albanski separatisti  su izvršili pogrom Srba na Kosovu i Metohiji,ubili više desetina Srba,proterali preko 4000 Srba, zapalili manastire,crkve,stambene objekte.

17. febrar 2008. - Skupština Kosova kao privremne institucija, donosi deklaraciju kojom Kosovo proglašava državom ,protivnu slovu i duhu Beogradskog sporazuma i Rezoluciji 1244 SB UN,

15. april 2008. - Skupština kao privremena institucija Kosova donosi takozvani "Ustav Kosova",koji stupa na snagu 15.juna 2008.godine,protivnu slovu i duhu Beogradskog sporazuma I Rezoluciji 1244 SB UN,

Decembra meseca 2018. - Skupština  kao privremena institucija Kosova, donosi Zakon o formiranju vojske Kosova, protivnu slovu i duhu Beogradskog sporazuma i protivno Rezoluciji 1244 SB UN.

21. novembar 2018. - Takozvana "Vlada Kosova", kao privremena institucija, uvodi 100% uvećanje taksi na robu iz centralne Srbije i Federacije BiH, protivno slovu i duhu Beogradskog sporazuma i protivno Rezoluciji 1244 SB UN.

7. mart 2019. - Separatistička Skupština kosovskih Albanaca iz Prištine donosi Platformu za dijalog o konačnom pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa između tzv. "Republike Kosova" i Republike Srbije.

20. mart 2020. - Separatistička vlada u Prišini donela je  Odluku o ukidanju uvećanja taksi na robu iz centralne Srbije i federacije BiH.

POGLEDAJTE VIDEO:



Svetlana Petrušić, novinar i publicista u predgovoru svoje knjige „Kosovo i Metohija od države do logora„ s pravom poručuje: „Kosovo i  Metohija je obaveza svakog Srbina, bilo gde da je i bilo u kom vremenu da je, Kosovo i Metohija je obaveza srpske države i prvorazredni državni i nacionalni interes“.


Prethodno:

FELjTON Mihajla Makića - l deoFELjTON Mihajla Makića - ll deoFELjTON Mihajla Makića - lll deoFELjTON Mihajla Makića - lV deoFELjTON Mihajla Makića - V deoFELjTON Mihajla Makića - VI deo FELjTON Mihajla Makića - VII deo


!!U sredu 10. juna KRAJ FELjTONA!!



Autor: Mihajlo Makić



Posle osnovne škole, završio gimnaziju u Gnjilanu, diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. Bio zaposlen u organima uprave u Gnjilanu. Od juna 1984. do marta 2018. radio kao sudija u Opštinskom, a kasnije Osnovnom sudu u Despotovcu gde je obavljao funkciju predsednika Opštinskog suda (2001 - 2005). Aktivni je član strukovnog udruženja Društva sudija Srbije od osnivanja, gde je u dva mandata bio član Upravnog odbora. Bio je prvi predsednik Odeljenja Društva sudija Srbije za područje Okružnog suda u Jagodini.

Objavio tri stručna rada iz oblasti javnog beležništva na Kopaoničkoj školi prirodnog prava, koju je osnovao akademik prof. dr. Slobodan Perović. Pisanjem počeo da se bavi od 1996. Ove godine navršava se dvadesetpet godina od kako je objavljen prvi njegov tekst u listu "Novi put " u Jagodini, pod naslovom "Sudstvo mora ostati samostalno".

Rođen u selu Gornje Kusce kod Gnjilana, živi u Despotovcu. Oženjen, otac dvoje dece. Aktivno se bavi pisanjem hronika, studija i istraživačkim radom.
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.