Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomska škola u Nišu obeležila 90 godina postojanja

NIS

Svečanom akademijom i nizom manifestacija Ekonomska škola u Nišu danas je obeležila  devet decenija rada.

„Devedest godina se naša školi bori za očuvanje svog identiteta i originalnosti, a danas ćemo da pokažemo i gde smo i šta smo i na koji način pratimo savremene tokove u obrazovanju, kako se uklapamo u nove pedagoške metode, nove profile“, rekao je  Dragan Aleskić, direktor škole. „Trudimo se da sve to prilagodimo našim učenicima, da im omogućimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da kod nas dobiju znanje koje će im omogućiti uspešan nastavak školovanja, a na njima je da opravdaju naš trud i povrenje“.

Ekonomska škola u Nišu je jedna od liderskih škola u Srbiji u omladinskom preduzetništvu čime se svi u ovoj obrazovnoj ustanovi ponose.

„To više nisu vituelne već realne kompanije i svake godine se pojavi po neka nova, a nama je posebno drago što su sve to ideje dece“, dodaje direktor Aleksić. „Postali smo učenički regionalni centar i od tog dana smo sve uspešniji i bolji i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo svoj cilj, a to je da pripremimo školu za 21 vek“.

Kada se radi o planovima za budućnost lista je duga, ali sve što se planira je u službi učenika.

Direktor škole kaže da imaju mnogo planova i programa a, neki od njih se uveliko realizuju.

„U toku je priprema za opremanje škole u Doljevcu. Nadamo se da ćemo već na početku nove školske godine ući u novu zgradu koja je uređena zahvaljujući zalaganju lokalne samouprave i Ministarstva prosvete”

Uskoro će ova škola uvesti još jednu novinu, elektonski dnevnik.

“U matičnoj školi u Nišu  od septembra bi trebalo  u potpunosti pređemo na elektronski dnevnik i pokušaćemo da opremimo nastavničku prostoriju po ugledu na nemačke škole. Već smo u projektu i pregovaramo da jedan projekat od 35.000 evra sa Bugarskom ambasadom realizujemo da bi dobili najsavremeniju nastavničku prostoriju gde vi profesori radili svoje pripreme za časove“.

Ekonomska škola u Nišu ima 136 radnika i gotovo svaki drugi je u nekom projektu. Oni se bave obrazovanjem preko 1.000 učenika.

„Deca i njihovo znanje su naš ponos, a posebno nagrade koje donose sa takmičanja jer svaki njihov uspeh je uspeh i škole i profesora koji rade sa njima. U školi radi 17 sekcija i jedina smo škola u Srbiji koja ima folklornu sekciju. Osim toga naši bivši učenici nam se uvek vraćaju. Tu su sa sadašnjim đacima da im pomognu u radu omladinskih preduzeća, da im pomognu, da im prenesu svoja iskustva i nova znanja“, naglašava direktor Ekonomske škole Dragan Aleksić.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.