Druga košarkaška liga: Svi južnjaci slavili

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Svi južnjaci slavili

Pirot, Zdravlje, Konstantin i Napredak, četiri predstavnika juga Srbije u Drugoj košarkaškoj ligi, svi odreda su opravdali uloge favorita i slavili u 11. kolu. Ubedljivi su bili Leskovčani, pošto su savladali Žarkovo sa 77:61 i Aleksinčani, koji su pobedili Planu sa 97:77.

Najneizvesnije bilo je u Zemunu, gde je Pirot slomio otpor domaćeg tima u trećoj deonici, vezao 8 poena za 3 minuta. Iako je domaćin ovog susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zaigrao bolje u završnici, uspeo je samo da smanji zaostatak za krajnjih 79:74.

Isti scenario viđen je i u Velikoj Plani. Prilično ujednačenu borbu tokom prvog poluvremena, smenila je apsolutna dominacija gostujućeg Napretka. Aleksinačni su spustili Planu na jednocifren broj poena u trećem kvartalu, a u poslednjoj četvrtini posvetili su se svom napadu i u tom periodu ubacili čak 31 poen, za konačnih 97:77.

U duelu koji se igrao u Nišu presudan je bio drugi kvartal, pošto je Konstantin prvo nadomestio zaostatak, a onda i poveo sa 45:39. Iako je gostujući Proleter uspeo da izjednači u nastavku, Nišlije su 2 minuta pre kraja imale dvocifreno vođstvo, mirno privele meč kraju i slavile sa 85:77.

Jurili su gosti iz Beograda rezultat tokom gotovo čitavog meča u Leskovcu i držali se veoma blizu favorzovanih rivala. Ipak, Zdravlje je ubacilo 28 poena za poslednjih 11 minuta, te za ishod meča nije moralo da brine.

Pirot je jedini napredovao na tabeli, pošto je sa desete stigao do osme pozicije. Tri najbolje plasirane ekipe sa juga Srbije nisu promenile pozicije nakon ovog kola - Zdravlje i Napredak se sa po 19 bodova nalaze na četvrtoj, odnosno petoj poziciji, dok je Konstantin sa bodom manje peti.

U sledećem kolu Pirot će dočekati Proleter iz Zrenjanina, a Napredak Vrbas. Gostovaće Konstantin u Lazarevcu Kolubari, a Zdravlje u Zemunu istoimenom timu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.