Drama u Čairu: Mega se vratila u poslednjoj četvrtini i savladala Borac

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u "Čairu": Mega se vratila u poslednjoj četvrtini i savladala Borac

Napeto do samog kraja, poslednji minut koji traje kao čitava četvrtina i veliki povratak i preokret Mege viđeni su u četvrtfinalnom duelu kluba iz Sremske Mitrovice i Borca. Iako su na poluvremenu Čačani vodili sa dvocifrenom prednošću, u poslednjem delu su ispustili vođstvo, te je favorit i u ovom četvrtfinalu slavio, rezultatom 73:69.

Par lepih poteza otvorilo je meč Mege i Borca. Oba tima su bila borbena i rastrčana, ali su Čačani ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odskakali. Malo poena viđeno je u prvoj četvrtini - ukupno 23, a bolji je bio lider Prve lige. Pred kraj deonice Mega je ukrala loptu, a onda ubacila trojku za -2.

Mnošto ukradenih lopti, žestoka borba za svaku, a onda sa tri trojke u drugom delu Čačani su otišli na +11 (27:16). Velika borba vodila se i u nastavku, ali tim koji igra u Sremskoj Mitrovici nije uspeo da smanji, te je Borac na poluvreme otišao sa dvocifrenom prednošću (36:26).

“Raspucali” su se u drugom poluvremenu Đokovići Ilija i Radovan, i uz nekoliko trojki stvorili svom Borcu pozamašnu zalihu poena. Ipak, uzvratili su sa druge strane i momci u roze-plavim dresovima, pa se i dalje rezultat kretao oko +10 za Čačane.

Međutim, nije to bila dovoljna prednost da se mirno ode u poslednju četvrtinu, posebno kada se uzme u obzir da Mega nikako nije klonula. Radost Luke Ašćerića nakon pogođene trojke za 58:53 govorila je u prilog tome koliko će sve u ovom meču biti otvoreno do samog kraja. Uz još dva koša tim iz Sremske Mitrovice primakao se na 1 poen, onda i poveo, a činilo se u tim trenucima da Meginim igračima u koš ulazi sve što pokušaju.

Odličnu rampu udario je Đorđe Majstorović rivalima, ali ni to nije poremetilo stabilnost roze-plavih u krucijalnim minutima. Usledila je nova trojka u tim trenucima perfektnog Nikole Miškovića za +4, potom i koš za dva poena. U "životu" su se Čačani držali preko slobodnih bacanja u tim trenucima, a o napetosti u poslednjim minutima posvedočila je i publika koja se podelila i sve glasnije navijala za svoje favorite, iako tokom celog meča nije bila mnogo primetna.

18 sekundi pre kraja na semaforu je stajalo 72:69 za osvajača Kupa iz 2016. godine, usledili su brzi faulovi, jedno pogođeno slobodno bacanje i 3 tajm-auta ispunjena napetošću, ali ništa od toga nije pomoglo Čačanima da naprave iznenađenje i velikih uspeh.

Najuspešniji igrač na meču bio je reprezentativac Srbije Ilija Đoković, koji je ubacio 23 poena, dok je u redovima pobednika duela to bio 20-godišnji Nikola Mišković, koji je "proradio" u završnici i ubacio 17 poena.

U polufinalu, koje se igra sutra, Mega će igrati sa boljim iz utakmice Crvena zvezda - Dinamik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.