Doktor Miodrag Lazić dobija sutra spomen-ploču u UKC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 16:24

Doktor Miodrag Lazić dobija sutra spomen-ploču u UKC Niš

Tačno godinu dana nakon smrti čuvenog hirurga Miodraga Lazića, u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Niš biće otkrivena spomen-ploča u njegovu čast.

Otkrivanju spomen-ploče, kako najavljuju iz UKC-a, prisustvovaće i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Da podsetimo, doktor Miodrag Lazić bio je na čelu Urgentnog centra, a preminuo je od posledica virusa korona 14. aprila 2020. godine. Tokom ratnih devedesetih, spasio je brojne žrtve i bio je cenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << širom bivše Jugoslavije.

Iako je postojala inicijativa da niški Klinički centar nosi njegovo ime, nedavno je Vlada Srbije odlučila da se naziv promeni u Univerzitetski klinički centar. Na poslednjoj Sednici Skupštine Grada, dobio je ulicu u rodnom Nišu.

Nakon njegove smrti Nišlije, ali i brojni poštovaoci širom Srbije, oprostili su se od njega uz aplaiz i pesmu “Marš na Drinu".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.