Do sada 3000 zaposlenih: Otvoren novi pogon u Tigar tajersu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Mar.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do sada 3000 zaposlenih: Otvoren novi pogon u Tigar tajersu

Mišlen grupa i njena kompanija u Srbiji, Tigar Tajers, danas su svečano otvorili novi pogon valjare, čime se ostvaruje pun kapacitet fabrike u Pirotu.

Zahvaljujući investicionom projektu vrednom 215 miliona evra, koji je započet 2013. godine, broj zaposlenih dostigao 3.000.


Ovim je fabrika povećala proizvodnju na čak 12 miliona putničkih guma godišnje, dok broj zaposlenih iznosi 3.000. Najviše rukovodstvo Mišlena zahvalilo se lokalnoj samoupravi u Pirotu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i gradonačelniku Vladanu Vasiću na ogromnoj podršci prilikom izgradnje novih pogona i realizacije ove izuzetno važne investicije.

Primenjena najsavremenija tehnologija obezbeđuje fleksibilan poslovni model koji će se prilagoditi potrebama tržišta. Istovremeno, ona značajno unapređuje proizvodni proces, održavanje, planiranje i upravljanje kvalitetom.

Svečano otvaranje novog pogona fabrike Tigar Tajers u Pirotu održano je u prisustvu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, predsednika kompanije Mišlen za Centralnu i Jugoistočnu Evropu – g. Erika Fejdija, direktora kompanije Tigar Tajers – g. Gerija Šejdija, poslovnih partnera, medija i zaposlenih.

“Investicija od 215 miliona evra u Tigar Tajers predstavlja svojevrsnu modernizaciju fabrike i osnovu za povećanje proizvodnog kapaciteta. Taj projekat istovremeno ilustruje poverenje koje Mišlen Grupa ima u fabriku u Srbiji, a kroz otvaranje nove valjare, i u održivi razvoj naše kompanije u Pirotu. Ovo je zaista značajan korak za naš dugoročni razvoj ovde u Pirotu i u Republici Srbiji, koji osigurava veću konkurentnost i bolje usluge za naše klijente putem proširenog portfolija proizvoda, bolji kvalitet i veću sigurnost naših guma”, istakao je g. Erik Fejdi, predsednik kompanije Mišlen za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Tokom obraćanja učesnika na ceremoniji svečanog otvaranja pogona, najveći akcenat je stavljen na značaj ove investicije za pirotski kraj i domaću privredu uopšte, ali i na ponos zbog toga što je ustoličena tehnološki najmodernija linija.

“Novi pogon valjare podrazumeva poslednju fazu višegodišnjeg investicionog ciklusa i njegov tehnološki najnapredniji deo. Ova linija je primer moderne tehnologije u pogonu koja nam omogućava da se fokusiramo na potrebe tržišta i da obezbedimo kako aktuelne, tako i buduće klijente. Profesionalnost i posvećenost našeg tima doprinele su tome da projekat bude završen na vreme i u okviru predviđenog budžeta”, izjavio je g. Geri Šejdi, direktor kompanije Tigar Tajers.

Tigar Tajers sada poseduje opremu poslednje generacije, sa potpunom kontrolom procesa potrošnje materijala, energije i tečnosti. Investiranjem u nov, moderan pogon valjare sa tandem tehnologijom prilagođenom za siliku, kompanija je obezbedila uslove koji će osigurati primenu savremenih trendova i ispunjenje zahteva korisnika, što ilustruje istinsku posvećenost klijentima.

Izvor: Pirotske Vesti

Fotografije: Aleksandar Ćirić

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.