Đubre i visoka trava na Bubnju, u Opštini kažu biće uređeno

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2020, 09:25

Đubre i visoka trava na Bubnju, u Opštini kažu biće uređeno

Pune kante za smeće, oko njih razbacane kese i flaše, uz nepokošenu travu, slika su Bubnja zbog koje Nišlije negoduju ovih dana. Za uređenje ovog spomen-parka potrebna su posebna odobrenja, kaže predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale, kao i da je čitav proces usporila epdemija, pa ne može da precizira kada će se to desiti.

Bubanj je jedno od niških izletišta najbližih centru grada, pa tako i pogodno za šetnje i kratke boravke u prirodi. Smeće u memorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parku; foto: čitateljka

Sada, u doba korone, kada naši ljudi treba da poštuju distancu, a sa druge strane treba negde izvesti decu, ovaj spomen-park izgleda ovako. Smeće na sve strane, a trava 30 cm visine - požalila se jedna Nišlijka.

Zato što je memorijalni kompleks, za bilo kakvu intervenciju na Bubnju, priča Ždrale, potrebno je da se Opština obrati Zavodu za zaštitu spomenika. Od njih stiže saglasnost, koje prosleđuju Javnom komunalnom preduzeću Mediana. Visoka trava na Bubnju; foto: čitateljka

Korona je to malo usporila, ali biće urađeno. Večiti problem je đubre, neodgovorni pojedinci, pokvarili su i česmu. Mi sredstva stalno za to odvajamo. Biće pokošeno i biće to đubre odnešeno, ne mogu da preciziram kada će biti, dok ne vidim sa rukovodstvom JKP Mediana. Želim da apelujem na sve pojedince koji to čine, nema smisla - rekao je Ždrale.

Inače, smeće po memorijalnom kompleksu je česta slika, pa se često organizuju akcije čišćenja. Nekada su to izviđače, nekada udruženja, a početkom ove godine - turisti iz Slovačke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.