Direktor “Leonija”: Dali smo više od 52 miliona evra za poreze i doprinose u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor “Leonija”: Dali smo više od 52 miliona evra za poreze i doprinose u Srbiji

Od 2009. godine, kada je otvorena prva od 3 fabrike Leoni u Srbiji, kako kaže direktor Klemens Saks, ova kompanija uplatila je više od 50 miliona evra za poreze i doprinose na zarade zaposlenih na jugu Srbije. Ipak, kolike su plate radnika u ovoj fabrici je poslovna tajna, a kako su ranije rekli, od Srbije su dobili 24 miliona evra kroz subvencije.

Okupljanje generalnih direktora "Leonija" u Nišu; foto: "Leoni"Sastanak generalnih direktora Leonija održan je u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i tom prilikom je direktor niškog ogranka Klemens Saks izjavio da je izuzetno zadovoljan poslovanjem u Srbiji, gde postoje fabrike u Prokuplju, Malošištu i Nišu. Napomenuo je da je ova kompanija od 2009. godine uplatila više od 52 miliona evra za poreze i doprinose radnika, ali i oko 90 miliona evra za objekte i opremu.

Kao poslodavac i kao kompanija koja posluje u ovoj sredini, doprinosimo zajednici podržavajući projekte koji su važni građanima, bilo kroz sponzorstva velikih i malih događaja ili pružajući finansijsku pomoć humanitarnim i društveno odgovornim inicijativama. Od početka rada u Srbiji, 2009. godine, Leoni je investirao oko 90 miliona evra u objekte i opremu. Trenutno je u okviru kompanije u Srbiji zaposleno oko 6.000 ljudi - navodi Saks.

Ipak, ranije ove godine, u kompaniji Leoni odbili su da kažu kolike su plate zaposlenih, uz obrazloženje da se radi o poslovnoj tajni. Pored toga, rekli su da je kroz subvencije ova komapnija od 2009. do februara ove godine od Srbije uzeli 24 miliona evra kroz subvencije, od obaćana 32 miliona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.