Izvor: JUGpress.com, 14.Avg.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direkcija za izgradnju grada novi upravljač puteva

NIŠ

Direkcija za izgradnju grada će ubuduće u potpunosti preuzeti sve obaveze oko puteva –  kompletno investiranje, projektovanje, izvođenje radova i održavanje saobraćajnica. Nove nadležnosti podrazumevaju i nove kadrove zaposlene u Direkciji pa će zbog novih nadležnosti Direkcija dobiti još 20 službenika –  rekao je  danas na konferenciji za novinare direktor  Direkcije za izgradnju grada.  Nebojša Lović . Ipak, u cilju osavremenjavanja zaposliće se mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << inženjeri.

“To neće biti nova zapošljavanja već će samo ljudi koji već rade u gradskoj upravi biti premešteni kod nas. Budžet grada Niša u tom slučaju neće ništa osetiti jer će plate, umesto u gradskoj upravi primati kod Direkcije za izgradnju grada”

 Do sada su ovi poslovi bili u nadležnosti Sekretarijatu za investicije,  Sekretarijata za komunalne delatnosti, a jedan deo posla obavljala je  Direkcija.

“Dosta se toga promenilo i moramo da osavremenimo rad Direkcije kako bi smo pratili nove informacione tehnologije koje se primenjuju u radu”, dodaje Lović.

 “ Upravljač puta po zakonu podrazumeva sve stavke gde javno preduzeće radi kompletnu priču o putevima i zaduženo je za saobraćajnice u opštini. Upravljač puta I investitor i projektant i izvođač radova koji istovremeno i održava saobraćajnice, naplaćuje naknade. Kompletno je ovo preduzeće zaduženo i odgovorno za saobraćajnice u Nišu”, rekao je Lović.

  Uvođenje kol centra za građane je još jedna novena koju je najavio direktor Lović.

“Kol centar je osmišljen tako da građani svakog trenutka mogu da nas pozovu i da nam kažu sa kojim problemom se sreću, da li je to udarna rupa ili bilo šta drugo, šta god da se desi na saobraćajnici. Mi ćemo prikupiti sve te prijave I reagovati u najkraćem mogućem periodu. Dobijaćemo informacije i rešavati problem”, kaže Lović i ističe da bi im pomoć građana dobro došla.

“Kada nam građani prijave problem reagovaćemo u najkraćem mogućem roku, ali moram da kažem da na rešavanje nekih problema mora da se sačeka i koji dan. Građani koriste saobraćajnice i želimo da znamo šta je problem kako bi smog a mi rešili. Ovih dana smo saznali za nekoliko udarnih rupa koje ćemo sanirati već danas. Voleli bi smo da tako bude i nadalje, a građani mogu da nam pomognu ali ih molim i za razumevanje ako je potrebno da sačekaju neki dan. Svaki problem koji možemo da rešimo, rešićemo, ali primaćemo i informacije koje nisu iz našeg delokruga rada i prosledićemo ga onom komunalnom preduzeću čiji je to problem”, istakao je Lović.

Građani probleme mogu da prijave na e-mail:direkcijainfo@dign.rs ili na telefon: 018/5207 98

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Niš: Otvoren kol-centar Direkcije za izgradnju grada

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 16:31

Za otklanjanje nedostataka i rešavanje problema na putnoj infrastrukturi u Nišu, od ove nedelje, biće zadužena Direkcija za izgradnju grada. Građani probleme mogu da prijave preko kol-centra koji je počeo da radi pre dva dana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.