Dečje igralište iza Garetove palate stalno na udaru vandala: uništavaju mobilijar, čupaju znakove…

Izvor: juGmedia, 20.Okt.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečje igralište iza Garetove palate stalno na udaru vandala: uništavaju mobilijar, čupaju znakove…

Poslednji put protekle noći kada su nepoznati počinioci iščupali saobraćajni znak koji označava pešački prelaz ispred same zgrade, odneli ga iza na dečje igralište i zaboli ga u žbun.

Stanovnici okolnih zgrada u centru Leskovca žale se da na tom igralištu svake noći vlada pravi javašluk, a ujutru ono osvane prekriveno praznim pivksim flašama.

“Ponekad pronađemo i nešto gore. To što ne možemo da spavamo cele noći od njihove galame, to je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << stvar, ali naša deca se ovde igraju u toku dana. Taj znak je danas mogao nekom detetu da padne na glavu kao što je pao na ovu klupu”, kaže nam ogorčena majka četvorogodišnje devojčice.

Ovo nije prvi put da se stanari ovog dela grada žale na svoje sugrađane koji tokom noći ovde prave nered.

Inače, ceo ovaj blok pokriven je kamerama koje izgleda ničemu ne služe.

Za ovo predivno igralište u centru grada „Falke“ je donirao opremu i vidu guminarih ploča od oko 330 kvadrata i mobilijar proizvođača „Kreativni gradski centar“ iz Beograda, u ukupnoj vrednosti od 26.500 evra, a grad preko Direkcije za urbanizam i izgradnju je izvršio parterno uređenje sa osvetljenjem, u vrednosti od preko milion dinara. 

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.