Deca u Majakovskog ostala bez mobilijara, iz Opštine Medijana kažu vratiće ga kad dobije atest

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2021, 08:45

Deca u Majakovskog ostala bez mobilijara, iz Opštine Medijana kažu vratiće ga kad dobije atest

Najmlađi stanovnici u Ulici Majakovskog u Nišu ostali su juče rano ujutru bez mobilijara ispred zgrade koji su njihovi roditelji kupili zajedno sa Opštinom Medijana. Prošli put deca su uspela da spreče radnike JKP Mediana da ga odnesu, ali prema rečima stanara ovog puta su radnici poranili kako bi završili započeto. Mobilijar će vratiti i postaviti u blizini zgrada čim dobije atest, kažu u Opštini Medijana, ali ne preciziraju kada će to da se desi.

"Što kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Topalovići, ostali samo dugmići" - ovako stanar iz Ulice Majakovskog opisuje novi izgled nekadašnjeg dečijeg igrališta. Iako su dali deo novca za kupovinu, gde će biti postavljen i dalje ne znaju.

Nisu baš po mrkloj noći, ali su bili vredni od šest ujutru su došli da iščupaju sve to. Nisu nas udostojili ni te informacije, ja sam sišao dole da pitam, imate li vi neko odobrenje, jeste obavestili nas da znamo gde će ići, opet smo mi uložili 300. 000 dinara to su ogramne pare i za Grad a ne za Skupštinu stanara - kaže jedan od stanara.

Iz Opštine Medijana objašnjavaju da je mobilijar samo privremeno demontiran, dok ne dobiju atest za korišćenje kao i da će biti postavljen u blizini. Objašnjavaju da je bilo teško pronaći firmu koja radi ateste i da zato ne znaju tačno kada će ga vratiti.

Nije on uklonjen, on je samo privremeno demontiran zbog atestiranja i biće vraćen. Biće samo malo dislociran, ali ostaje u istom kompleksu. - kaže Miloš Dragičević iz Opštine Medijana.

Ljuti i razočarani činjenicom da im posle deset godina korišćenja treba dozvola, poručuju da će deca večeras svakako da se okupe na tom mestu i pitaju da li im treba i odobrenje stranke da izađu i izvedu decu da se igraju ispred zgrade.

Podsetimo, nakon što su stanari zgrada iz Ulice Majakovskog odbili da, po rešenju Komunalne inspekcije GO Medijana, uklone dečiji mobilijar koji su kupili sa samom Opštinom, radnici JKP Mediana došli su da ga uklone. Do toga nije došlo, jer su stanari negodovali zbog takve odluke, a deca skandirala "ne damo tobogane". Ipak, nakon sastanka predstavnika stanara i Opštine, saopštili su da će mobilijar ispred zgrada u Ulici Majakovskog nakon deset godina izmestiti u blizini trenutne lokacije kao i da će ispitati njegovu bezbednost.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.