Ćulibrk: Daću ostavku ako prosečna plata bude 500 evra do kraja 2019.

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćulibrk: Daću ostavku ako prosečna plata bude 500 evra do kraja 2019.

Ukoliko prosečna plata u Srbiji na kraju ove godine bude 500 evra, Milan Ćulibrk podneće ostavku na mesto glavnog urednika NIN-a, obećao je u emisiji “15 minuta”, jer tvrdi da je to obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića - nerealno. Ćulibrk kaže i da stranim kompanijama ne treba davati subvencije za zapošljavanje, već ih osloboditi poreza na dobit.

Za srpske plate, Ćulibrk pored toga što kaže da su najniže u regionu, tvrdi i da ne mogu da dostignu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 500 evra kako je obećavala i dalje obećava aktuelna vladajuća većina, a njegove tvrdnje, kako kaže, potkrepljuju ekonomske brojke.

Evo i pred vama obećavam. Daću ostavku ako ove godine prosečna plata bude 500 evra u Srbiji - kaže Ćulibrk.

Glavni urednik NIN bio je gost tribine Udruženog pokreta slobodnih stanara - Strane direktne investicije: nenaučene lekcije loših đaka’’. Potplaćivanje stranih firmi, kako Ćulibrk naziva subvencije, za glavnog urednika NIN nema ekonomsku računicu, jer te firme pored svega daju i niske plate, a tvrdi da bi zaposlenost mogla biti i veća ukoliko se izabere drugačiji model.

Postoji drugi način za države koje nemaju mnogo novca, da ne plaćaju u kešu, nego da se napravi ugovor sa investitorom, da će on biti 5 ili 10 godina oslobođen poreza na dobit. Po tom osnovu on može da dobije čak i više nego što mu država da direktno za otvaranje radnih mesta. Ali je poenta drugačija. Vi sad unapred dajete keš, a tako bi im opraštali porez kojeg ne bi ni bilo za bužet da taj investitor ne dođe ovde - objašnjava Ćulibrk.

Glavni urednik NIN dekonstruiše priče vlasti o velikom rastu BDP i navodi da srpska privreda od dolaska na vlast SNS 2012. godine raste po stopi od 1,8%, svet po stopi od 3,5% a zemlje u okruženju Srbije od 4,5%.

Kako smo mi to lideri? Meni to liči da mi idemo brzinom 30 na sat, 5 km ispred nas je auto i vozi 60 na sat i mi kažemo samo što ga nismo stigli. Nikada ih nećemo tim tempom stići - rekao je Ćulibrk.

Zašto je kod ove vlasti 1+1=4, kako se zadužujemo, a dug nam pada, da li je suficit loš, gde treba ulagati, kolike su nam ustvari plate, koji srpski političar je najbolje razumeo ekonomiju i da li je komunizam bio bolji, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ćulibrk podnosi ostavku ako prosečna plata bude 500 evra do kraja 2019.

Izvor: Danas, 23.Maj.2019

Ukoliko prosečna plata u Srbiji na kraju ove godine bude 500 evra, Milan Ćulibrk podneće ostavku na mesto glavnog urednika NIN-a, obećao je u emisiji “15 minuta”, jer tvrdi da je to obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića - nerealno. Članak Ćulibrk podnosi ostavku ako prosečna plata...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.