Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2021, 11:48

Česme su stalna meta vandala – kradu se slavine, skida se instalacija i obaveštenja!

 NIŠ

                            Javne česme na području Gradske opštine Medijana su na stalnoj meti vandala, pa je gotovo nemoguće da sve istovremeno rade, iako je voda u vreme tropskih temperatura potrebnija nego išta! Od ukupno 21, koliko ih ne području najveće niške opštine trenutno radi 13 česama. Svakodnevno se kradu slavine i skidaju instalacije koje su dostupne.

                               Voda je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << juče puštena na četiri česme, ali je Nišlije mogu koristiti samo u tehničke svrhe. Međutim, obaveštenja koje su ekipe niškog Vodovoda i opštine Medijana postavile na česmama i koje upozoravaju građane da je voda samo za „tehničku upotrebu“ skinuta su na većini česama!

                                Vode ima i ispravna je za piće na česmi kod Spomenika Ćele Kula, česmi kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, Ktitor u Duvaništu, na Trgu kralja Aleksandra i Trgu Pavla Stojkovića, kao i Trgu Stevana Sremca, Burence takođe ima vodu, vode ima na česmi kod Pozorišta lutaka i kod Uprave GO Medijana. Isključivo za tehničku upotrebu trenutno je voda na česmama Puž u Čairskom parku, Krstu u parku Svetog Save, na Sinđelićevom trgu i Trgu „14. oktobar“. Provera ispravnosti vode na ovim česmama biće urađena po hitnom postupku, pa će građani biti i o tome blagovremeno obavešteni.

                               Česma na trgu kralja Milana neće raditi do završetka radova na trgu. Preostale česme su toliko uništene da će trebati vreme da se dovedu u ispravno stanje. Reč je o česmi kod Doma zdravlja – Trebinjska česma, česmi u Brzom Brodu kod škole, česmi iza TC Zona 2, Doninoj česmi, česmi kod Stare Srbije, česmu na keju Nišave i fontani u Čairskom parku. Poslednja česma – fontana je dva puta već ograđivana upozoravajućom trakom da je nebezbedna, ali su nesavesni građani i te trake skidali.

                          Ekipe JKP Naisus i Gradske opštine Medijana radiće i tokom vikenda, kako bi što više česama bilo pušteno u rad.

                          Još jednom apelujemo na građane Niša da budu odgovorni, da ne skidaju slavine, da ne uništavaju česme i da ne bacaju otpad u odvodne kanale. Voda sa javnih česama neophodna je svim građanima, posebno našim najmlađim sugrađanima i predstavlja javno dobro koje moramo da čuvamo, poručuju iz GO Medijana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.