Centar za socijalni rad u Nišu kreće sa grantovima za mlade parove

Izvor: juGmedia, 01.Mar.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za socijalni rad u Nišu kreće sa grantovima za mlade parove

Centar za socijalni rad u Nišu prvi put ove godine odobriće bespovratnu pomoć mladim bračnim parovima koji žive na selu kako bi oni poboljšali svoju egzistenciju i odlučili se na proširenje porodice.

Tim naših stručnjaka procenjivaće na terenu šta je to što je mladim bračnim parovima najneophodnije kako bi ostali da žive i rade na selu, da li je to staklenik ili neka druga vrsta pomoći. Reč je o malim grantovima, čija će se vrednost odredjivati u svakom pojedinačnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << slučaju„, rekao direktor te ustanove Zoran Jović.

On je kazao da će timovi stručnih lica iz Cetra za socijalni rad pružati psihosocijalnu podrušku mladim bračnim parovima na selu, ali će im pomoći da ostvare i druge vidove pomoći koje grad odobrava.

U planu je da ove godine bude dodeljeno pet do sedam grantova

Centar za socijalni rad u Nišu do sada se nije direktno bavio pronatalitetnom politikom i dodao da će grantovi biti dodeljeni u okviru projekta koji će finansirati grad.

Prema podacima gradskog Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, za rad Centra za socijalni rad iz budžeta grada Niša  ove godine  biće izdvojeno 39 miliona dinara, dok je prošle godine udeo grada u finansiranju rada te ustanove bi bezmalo 31 milion dinara.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.