Bujanovačke: Pretnje smrću i napad na porodicu novinara iz Velikog Trnovca

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2020, 20:49

Bujanovačke: Pretnje smrću i napad na porodicu novinara iz Velikog Trnovca

Dva muškarca upala su danas u kuću urednika portala na albanskom Folonline Jetona Ismailija u Velikom Trnovcu i pretile smrću njemu i njegovoj porodici, pišu Bujanovačke.

Kako piše portal iz Bujanovca, reč je o ocu i sinu iz Velikog Trnovca, a Ismaili pretpostavlja je uzrok članak objavljen pre nekoliko dana na portalu čiji je urednik. U pitanju je tekst o korona virusu, ali u kome porodica onih koji su pretili uopšte nije pominjana, niti je bila predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pisanja.

Prema navodima Bujanovačkih, dva muškarca su oko 14 sati, dok je Ismaili bio odsutan, upali u njegovu kuću i njegovoj supruzi, koja je bila tu sa troje maloletne dece, uputili uvrede i pretnje smrću.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je nekoliko minuta kasnije stigla u kuću Ismailija da bi uzela izjavu.

Takođe je stigla i ekipa Doma zdravlja, koja je pružila prvu pomoć Jetonovoj supruzi koja je pretrpela ozbiljne traume.

Foloonline poziva sve medijske organizacije da oštro osude ovaj napad koji je kao takav neprihvatljiv za medije i slobodu govora i Ministarstvo unutrašnjih poslova da pruži zaštitu porodici Ismaili.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.