Bespovratna sredstva za nabavku mašina za poljoprivrednike

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2020, 10:46

Bespovratna sredstva za nabavku mašina za poljoprivrednike

Za nabavku mašina i opreme za obradu zemljišta, ubiranje i skidanje useva, zaštitu bilja, podizanje novih i obnavljanje višegodišnjih zasada pod voćem i vinovom lozom, mogu se prijaviti poljoprivrednici, a konkurs za dodelu podsticaja otvoren je od 1. do 15. juna.

Javni poziv raspisalo je Ministarstvo poljoprivrede, preko Uprave za agrarna plaćanja, pravo na podsticaj u fizičku imovinu imaju nosioci poljoprivrednog gazdinstva, a najviše se jednom korisniku može dodeliti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 1,5 miliona dinara.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje. Podsticaji se utvrđuju u iznosuod 50 % od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 % od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi - navodi se u konkursu.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj dostavlja se preko pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, Ulica Nemanjina 22-26 ili poštom na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja.

Ukupno je za ove podsticaje namenjeno 700 miliona dinara.

Više informacija može se dobiti na brojeve telefona 011/2607960, 011/2607961, 011/3020100 i 011/3020101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 ili na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.