Belopalančanin tvrdi da ga je policijski inspektor tukao bez razloga

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belopalančanin tvrdi da ga je policijski inspektor tukao bez razloga

Sa povredama lica, nosa, natkolenice i kolena, javio se 18-godišnji Belopalančanin lekarima, za koje tvrdi da mu je, bez razloga, naneo policijski inspektor iz tog grada. Slučaj je prijavio u policiji, u kojoj kažu da je istraga u toku i da je o svemu obavešten Sektor unutrašnje kontrole.

Sve se dogodilo 20. septembra u večernjim satima kada se mladić K. M. iz palanačkog sela Vrandol neregistorvanim “golfom” provozao do obližnjeg sela Belanovac.

Nemam još >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dozvolu i auto mojih rođaka je neregistrovan, pa sam se vozio poljskim putem. U momentu kada sam bio na seoskom putu, a u neposrednoj blizini asfalta, naišlo je meni nepoznato vozilo i u jednom trenutku je stalo. Kada sam to video i ja sam se zaustavio, a odmah nakon toga auto je velikom brzinom krenuo u mom pravcu - opisuje događaj mladić.

Kaže da se uplašio i da je zbog toga počeo automobilom da beži u pravcu sela Moklište.

Niko mi se nije obratio iz civilnog auta, a kada sam stao na ulazu u selo Draževo, zaustavio se i taj automobil. Kada sam izašao iz auta, izašao je muškarac iz tog vozila i bez ikakvog povoda i razloga, ne obraćajući mi se, došao je do mene i rukama me oborio na zemlju, nakon čega je počeo da me šutira po nogama i kukovima. Više puta me je i pesnicma udario po glavi - kaže Belopalančanin.

Tek nakon nekoliko minuta, muškarac se predstavio kao policajac, a onda su, svedoči mladić, izašla još 2 muškarca u civilu koji su policajcu rekli da prestane da ga tuče.

Pregledali su auto koji sam vozio i kada nisu našli ništa, onda su i meni pregledali. Pronašli su novac u džepovima, a policajac koji me je tukao me je upitao “odakle ti pare, da li si nešto krao” - prepričava mladić.

Kaže da je tek tada policija počela da se ponaša u skladu sa službom i da su tražili od njega da im kaže ko obija vikendice, ko krade naftu i drva i ako im to kaže, da će da mu “progledaju kroz prste za ovu noć”.

Nisam vređao, ni psovao i uopšte mi nije poznat razlog zbog čega me je policajac tukao. Sigurno bih zaustavio auto i ne bih bežao da je vozilo bilo sa obeležjima policije, a ovako sam se uplašio jer su policajci bili u civilu, a ne poznajem ih - svedoči mladić.

Tada su, kaže, pozvali saobraćajnu policiju, koja je, kada je došla, mladiću napisala prijave. Nakon prespavane noći, mladić se roditeljima požalio na bolove i prepričao im događaj od prethodne večeri, nakon čega je sa ocem otišao do Doma zdravlja u Beloj Palanci, odakle su ga uputili na dalje lečenje u Pirot, gde su ustanovili stepen povreda.

Konstantovan je otok u slepoočnom delu i u predelu jabučne kosti levo, ogrebotine kože u predelu čela desno, otok nosa, tačkasti podliv sa leve strane vrata, 2 krvna podliva na natkolenici. Bol i otežani pokreti desnog kolena - stoji u izveštaju specijaliste.

Mladić kaže da od tog nemilog događaja ima košmare, da slabo spava, a lekari su mu prepisali i lekove za smirenje.

U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti o ovom događaju, kažu u policiji, a Osnovno javno tužilaštvo je obavestilo Sektor unutrašnje kontrole.

Te noći, kada je, kako tvrdi 18-godišnji K. M pretučen, trojica belopalanačkih inspektora bili su na službenom zadatku.

Oko 22 sata, pokušali su da zaustave K. M. iz Bele Palanke kog su uočili da na lokalnom putu Crvena reka - Belanovac - selo Moklište, kako upravlja automobilom bez registarskih oznaka. Iako su mu policajci signalizirali da stane, on je nastavio da vozi, a policijski službenici su ga ubrzo sustigli i zaustavili. K. M. je izašao iz vozila, a nakon provere identiteta, utvrđeno je da vozi neregistrovani automobil bez položenog vozačkog ispita - kažu u policiji.

Inspektori su pozvali saobraćajnu policiju, a kada su saobraćajci stigli, 18-godišnjem mladiću su napisali prijavu zbog vožnje neregistrovanog automobila i bez dozvole.

Ipak, kako je mladić sutradan otišao kod lekara, policija je obaveštena, a nakon razgovara sa povređenim Belopalančaninom, obavestila je i Osnovno tužilaštvo u Pirotu.

Tužilaštvo je obavestilo Sektor unutrašnje kontrole. Ukoliko se utvrdi da su policijski službenici upotrebili prekomernu silu, oni će snositi sankcije u skladu sa zakonom - kažu u policiji.

U Sektoru unutrašnje kontrole kažu da zahtev još nije stigao, da je poslat poštom redovnim putem i da će postupati po tom zahtevu kada stigne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.