Belopalančani dobili tehničku vodu, 17 dana bez vode za piće

Izvor: JužneVesti.com, 05.Avg.2021, 17:42

Belopalančani dobili tehničku vodu, 17 dana bez vode za piće

Nakon 3 dana potpune nestašice vode u Beloj Palanci, svi potrošači u tom mestu juče su u popodnevnim satima dobili vodu, a ona je i dalje samo za tehničku upotrebu pa se i dalje ne može koristiti za piće.

Kvar na pumpama na vodozahvatu "Vrelo" otklonjen je u sredu popodne, nakon čega su potrošači u svim delovima Bele Palanke dobili tehničku vodu.

Kada će ona moći da se koristi za piće nije poznato, iz Opštinske uprave kažu da su ekipe Zavoda za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Pirota ponovo uzorkovale vodu kako bi se proverila mikrobiološka ispravnost vode i mutnoća.

Rezultati analize biće poznati za nekoliko dana, a do tada će se Belopalančani vodom za piće snabdevati iz cisterne, sa izvorišta "Banjica" ili kupovinom flaširane vode.

Podsetimo, od ponedeljka, 2. avgusta u Beloj Palanci je proglašena vanredna situacija zbog problema sa vodosnabdevanjem. Od tog dana zbog kvara na pumpi cela opština nije imala vodu, koja se još od 19. jula može koristiti samo kao tehnička.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.