Batut: Ove godine registrovano 55 HIV pozitivnih osoba, najmlađa ima 19 godina

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2020, 10:49

"Batut": Ove godine registrovano 55 HIV pozitivnih osoba, najmlađa ima 19 godina

Ovogodišnji Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a 1. decembar, koji se obeležava pod sloganom “Globalna solidarnost, zajednička odgovornost”, u Srbiji sa ovom bolešću dočekuje 2.843 osobe, a procenjuje se da još oko 400 ljudi ne zna da je HIV pozitivno, pokazuju podaci Instituta “Batut”. Od početka godine do kraja novembra je detektovano 55 novozaraženih osoba, a to je, kako kažu, trostruko manje nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Svetski AIDS dan 2020: Globalna solidarnost, zajednička odgovornost

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2020

LESKOVAC..Prema zvanično dostupnim podacima u Srbiji trenutno žive 2843 osobe kojima je dijagnostikovana HIV infekcija, a procenjuje se da u našoj zemlji još 400 osoba ne zna da je inficirano HIV-om, saopšteno je iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ)...U svom obraćanju povodom Svetskog...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.