Babić i dalje direktor Koridora, uprkos ostavci koju je podneo pre 7 meseci

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić i dalje direktor Koridora, uprkos ostavci koju je podneo pre 7 meseci

“Iako sam bio samo saputnik u automobilu koji je učestvovao u toj saobraćajnoj nesreći, za mene kao čoveka je ta činjenica sasvim dovoljna da više ne obavljam funkciju v. d. direktora Koridora Srbije”, napisao je Zoran Babić u ostavci na funkciju koju i 7 meseci kasnije obavlja. U Vladi Srbije ne odgovaraju zašto se njegova ostavka još nije našla na dnevnom redu.

Babić u ostavci podvukao da predsedniku, svojoj stranci (SNS) i Srbiji stoji na raspolaganjuPoslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana januara, službena “škoda superb” Koridora Srbije, velikom brzinom udarila je na naplatnoj rampi “Doljevac” u automobil koji je čekao naplatu. 54-godišnja S. G. iz okoline Knjaževca je poginula, a 4 dana nakon toga, prema dokumentaciji koju poseduju novinari Južnih vesti, Babić je Koridorima dostavio ostavku. Između ostalog, kao razlog za otkaz, Babić je naveo i to što predsednik Aleksandar Vučić u "svima traži čestitost i ljudskost".

Bezbednost i sigurnost za sve učesnike u saobraćaju, to je ono što su bili i ostali moji ciljevi, tako da ja imam potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku. Znanje, ali i moral, odgovornost, a pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži predsednik Republike Srbije. I on ne treba da mi kaže bilo šta, jer ako me je predložio na funkciju i poverio ovako odgovoran posao, onda znam šta mi je činiti - napisao je Babić.

Nakon što su Koridori usvojili ostavku, nju je trebalo da "aminuje" i Vlada Srbije. Međutim, to do danas nije učinjeno, o čemu svedoče podaci sa APR-a, prema kojima je Babić i dalje prvi čovek Koridora. O razlozima za to što se Babićeva ostavka ni nakon 7 meseci nije našla na dnevnom redu Vlade ne govore.

O svojoj funkciji nije želeo da govori ni sam Babić, koji je novinarima u telefonskom razgovoru poželeo sve najbolje.

Sve što vam treba možete da dobijete od PR-a Koridora... Sve najbolje, sve najbolje, sve najbolje - bio je kratak Babić.

Iako se za nesreću formalno sumnjiči Babićev vozač, u javnosti su se javljale spekulacije da je upravo Babić bio za volanom "škode" i tražio snimak koji bi sprečio sva nagađanja. Snimak sa naplatne rampe "Doljevac", koji bi mogao da otkrije istinu, Tužilaštvo skriva pod izgovorom da je reč o dokaznom materijalu. Ipak, u intervjuju za Glas Amerike, predsednik Srbije Vučić rekao je da je on sam video snimak nesreće i moli nadležne organe da ga objave.

Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne države organe kao predsednik Republike da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci - rekao je Vučić.

U ostavci Zorana Babića, koju je pisao još februara, budućem direktoru Koridora poželeo je uspeh u radu, ali mesecima kasnije taj posao radi sam Babić. Njegov potpis i dalje je na dokumentima, barem na onim koji su po Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja iz ovog preduzeća dostavljeni Južnim vestima.

Budućem direktoru "Koridora Sbije" d.o.o. želim uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, svojoj stranci i Srbiji stojim na raspolaganju, zaključuje u pisanoj ostavci.

Od 1. februara do danas Babić je na raspolaganju na istoj funkciji, iako je u ostavci istakao da je njegov motiv za odlazak jasan, jer su bezbednost i sigurnost za sve učesnike u saobraćaju njegovi ciljevi.

Podsetimo, Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Iako zvaničnih podataka još nema, na osnovu objavljenih snimaka, dostupnih informacija i tumačenja saobraćajnih veštaka, Južne vesti izračunale su da je Babićeva "škoda" poslednjih 16 minuta pre nesreće išla najmanje 217 km/h.

Inače, institucije su uglavnom zatvorene po pitanju ovog slučaja, a Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek nakon što bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora. Predsednik SNS Aleksandar Vučić ga je nedavno kritikovao zbog letovanja na Brionima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.