Izvor: JUGpress.com, 22.Okt.2020, 23:34

Albanski poslanici zajedno sa SDA opozicija u Skupštini Srbije

BUJANOVAC-PREŠEVO

Troje albanskih poslanika sa zajedničke liste “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina ” biće deo zajedničke liste sa SDA Sulejmana Ugljanina.

Zahvaljujući njima Ugljanin ima poslaničku grupu u Skupštini Srbije čiji je šef upravo Šaip Kamberi , predsednik Partije za demokratsko delovanje.

Znajući odnose u lokalu sa vladajućom SNS, naročito u Preševu, pomalo je bila začudjujuća odluka poslanika Demokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Alternative za promene da i oni budu u opoziciji i zajedno sa poslanicima Ugljanina a ne deo poslaničkog kluba Muamera Zukorlića.

Zukorlič nema sam dovoljna broj poslanika za poslanički klub, neguje dobre odnose sa liderima Demokratske partije Nagipom Arifijem i Alternative za promene Šćiprimom Arifijem (dvojica Arifi nisu rodjaci, prim JUGpress) a u Preševu je nedavno otvorio odeljenje svog univerziteta iz Novog Pazara.

Albanski poslanici su imali ranije sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i čekalo se na njegovu odluku da li će neko od njih, pre svih Šaip Kamberi, dobiti mesto u Vladi Srbije .

To se nije dogodilo pa su Kamberi, Nadije Bećiri iz Demokratske partije, inače prva žena poslanica iz albanskih redova, i Ardjend Bajrami iz Alternative za promene sada opoziciuoni poslanici.

Ova odbornička grupa je trenutno i jedina opozicija vlastu u Skupštini Srbije.

Oni su danas glasali protiv izbora lidera SPS Ivice Dačića na mesto predsednika Skupštine Srbije uz obrazloženje da je to zbog njegove političke prošlosti.

Nova .rs prenosi da je Kamberi rekao da je Dačić negirao albanske žrtve i da ne želi da glasa ” za politiku prošlosti”.

On je rekao i da Dačić predstavlja “krvavu politiku devedesetih” i da se u svom političkom angažmanu zalagao za negiranje ratnih zločina počinjenih na Albancima.

A Dačić mu je odgovorio da je Ugljanin, lider SDA Sandžaka, bio ministar u Vladi čiji je on bio premijer, negirajući da je vodio kampanju protiv Albanaca.

“Što se tiče Kamberija, on je meni rekao da sam nepoželjan za dolazak u Bujanovac kada je ubijen policajac, dok sam bio ministar unutrašnjih poslova. Mi nismo radili na smanjivanju broja Albanaca, već na borbi protiv lažnih prijava boravaka”, odgovorio je Dačić, prenosi Nova.rs.

Albanski odbornik u prošlom sazivu Skupštine Srbije Fatmir Hasani , inače član Partije za demokratsko delovanje, je najveći deo svog mandata podržavao Vladu Srbije kao deo odborničke grupe sa Savezom vojvodjanskih Madjara.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.