Karleuša o varnicama zbog Prajda: Amaterski potezi VIDEO

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 19:45

Karleuša o varnicama zbog Prajda: "Amaterski potezi" VIDEO

Pevačica Jelena Karleuša osvrnula se na svoje komentare povodom ovogodišnje Parade ponosa, rekavši da tuđi amaterski koraci ne mogu da unište odnos koji je izgradila sa LGBT zajednicom.

Karleuša, koja je bila kuma Prajda 2017. godine, nije bila pozvana da nastupa na ovogodišnjoj LBGT manifestaciji.

Pevačica se oglasila na svom profilu na Instagramu tim povodom neposredno pred događaj.

"Zbog mnogobrojnih pitanja zašto ne nastupam na sutrašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prajdu, želim da poručim svima da su tu odluku doneli isključivo organizatori Prajda. Tačnije, oni smatraju da ja nisam neko ko je za skoro tri decenije rada doprineo borbi za prava LGBT zajednice na Balkanu i da mi na sutrašnjem Prajdu nije mesto. Molim sve da ne misle da ja nisam želela da dam svoj doprinos i nastupim u mom gradu. Svaki moj koncert, svako moje javno pojavljivanje je javna borba za vaša prava, LGBT zastave se skoro 27 godina vijore na svakom mom koncertu, i kad je to bilo opasno, kada sam zbog toga stradala, kada to niko nije smeo, a moje kolumne i javni istupi zauvek su zadali temelj borbe za ravnopravnost na Balkanu", napisala je ona.

Zaključila je: "Kao neko ko ima mnogobrojne gej fanove, kao neko čiji su najbolji prijatelji gej ljudi, želim da nepoštovanje od strane organizatora prema meni neće sprečiti moju borbu za pravu stvar, a to je borba za ljudska prava, slobode i ravnopravnost. Ono što rade meni, ja neću dozvoliti da rade vama."

Karleuša je za TV Prva sada navela da ima izgrađen odnos sa LGBT zajednicom.

"Ja kao neko koga prati najveći broj LGBT zajednice mogu da pričam na tu temu. Oni mene vole i podržavaju čitavu moju karijeru, kao i ja njih", rekla je pevačica.

Smatra da ne može neko ko radi pogrešne, amaterske korake da pokvari ljubav koju ona ima sa LGBT zajednicom, kao i da sada, kada nema više navijača koji organizovano napadaju, sve kreće u pravom smeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.