Zakasnelo buđenje Jelene Janković

Izvor: Politika, 22.Jan.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakasnelo buđenje Jelene Janković

Voznjacki eliminisala (6:0, 7:5) našu teniserku koja je tek posle 1:4 u drugom setu pokazala pravo lice.- Uteha: miks sa Tomićem

Od izveštača „Žurnala“

Melburn – Da je ceo meč odigrala kao veći deo drugog seta, Jelena Janković ne samo da bi sada bila u četvrtfinalu Australijskog opena, nego bi bila i jedan od glavnih favorita za titulu.

Ali, srpski broj 1 je skupo platila loš početak duela – izgubila je deset od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prvih 11 gemova meča protiv Karoline Voznjacki, prve teniserke sveta koja je pobedom sa 6:0, 7:5 zadržala šanse da ostane na tom mestu i kad se turnir završi.

Dankinja je vodila sa 6:0, 4:1, kada se Srpkinja konačno trgla i pokazala da u njoj još ima vatre.

Jedinu priliku da se upiše u prvom setu Jankovićeva je imala na 0:4, ali joj 40:15 nije bilo dovoljno. Drugi set je počela prekidom serije Voznjacki i vođstvom sa 1:0 ali, mada je bilo više vatre, nije uspela da ga zadrži, protivnica je preokrenula na 4:1 pre nego što je naša teniserka upisala prvi brejk.

I baš kada je izgledalo da je Jelena Janković bez šanse, da je na vidiku njen debakl, počeo je spektakl: ona je zaigrala kako i dolikuje bivšoj „kraljici“ i stigla do 5:5 uz sjajnu igru.

– Imala sam šanse, ali sam mnogo grešila u prvom setu. Nisam mogla da povežem par poena u kontinuitetu. U drugom setu se vratila i imala sam sve pod kontrolom a ona se samo branila. Na žalost, par voleja sam promašila na 4:3 za nju, a to nisam smela – objasnila je Jankovićeva koja je poslednji put izgubila set sa 6:0 u Tokiju jesenas protiv Agnješke Radvanjske.

Žal za propuštenom prilikom bio je vidljiv.

– Samo malo sreće mi je trebalo, ko zna šta bi bilo da sam dobila drugi set. Smetala mi je i ova prehlada jer je noću teren dosta sporiji i duži su poeni. Nisam mogla da dišem. Nastaviću da radim, da popravljam igru. Blizu sam da se opet vratim u vrh. Samo su nijanse odlučivale

Jelena je juče izašla na mrežu čak 21 put, što joj je verovatno lični rekord, i osvojila odličnih 71 odsto poena.

– Morala sam da skratim poene jer ona može do sutra da prebacuje – objasnila je.

Trener Dankinje je Rikardo Sančes sa kojim je Srpkinja pre četiri godine stigla do broja 1. Na pitanje koliko joj je njegovo poznavanje Jakovićeve igre pomoglo, Dankinja je odgovorila odrečno.

– Nije mi trebala njegova pomoć. Ovo nam je osmi meč, znam dobro njenu igru i znala sam šta mogu da očekujem – istakla je posle izjednačenja na 4:4.

Jelenu Janković danas čeka drugo kolo miksa sa Bernardom Tomićem. Rivali su Čehinja Hlavackova i Pakistanac Kureši.

– Imaćemo utehu za poraze u singlu – kiselo se nasmejala, a na pitanje da li planira reprizu vimbldonskog trijumfa sa Džejmijem Marijem 2007, umorno dodaje. – Nikad se ne zna. Videćemo kako će ići kada stanemo na teren.

----------------------------------------------

Sedam „duplih“ i 50 promašaja

Dva statistička podatka su obeležili Jeleninu igru protiv Voznjacki. Imala je čak sedam duplih grešaka i užasnih 50 promašaja u polju.

– Nijanse su odlučivale, to se najbolje vidi po podatku da sam ja imala 50 grešaka, a ona 15, a malo je nedostajalo da dobijem drugi set – žalila je zbog lošeg početka.

V. Veličković

objavljeno: 22.01.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.