Jelena: Ana i ja ne možemo jedna bez druge; Ana: Na korak od sna

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Apr.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena: Ana i ja ne možemo jedna bez druge; Ana: Na korak od sna

Jelena Janković posle istorijskog plasmana u finale FED kupa izjavila je da je ponosna na tim i srećna, jer je baš ona donela odlučujući poen.
Bilo je uzbudljivo ovde u Moskvi. Napravile smo veliku stvar, izborile smo plasman u finale. Srećna sam što sam osvojila odlučujući poen i ponosna na ceo tim zbog istorijske pobede – rekla je Janković u izjavi za rusku televiziju.
Ona je posebno istakla značaj Ane Ivanović za tim Srbije.
Ana i ja ne možemo jedna bez druge. I sada je svaka od nas imala ulogu u ovoj pobedi, naravno, i ostale igračice dale su pun doprinos. Ovo je zajednička pobeda - istakla je Jankovićeva i dodala da joj je čast i uživanje da igra za Srbiju.
Kada je u pitanju duel sa Čehinjama u finalu Jelena nije krila optimizam.
Sve je na nama, dugo smo se borile da stignemo ovde i verujem da imamo šanse u finalu – poručila je Jankovićeva.
Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš čestitao je devojkama na uspehu, koji su sanjale pet godina.
Učinićemo sve da u finalu sa Čehinjama uradimo isto ono što su momci uradili u finalu Dejvis kupa i da donesemo trofej u Srbiju – istakao je Vraneš.
Ivanović: Ostvarenje sna
Ana Ivanović je ocenila posle pobede da je plasman u finale ostvarenje sna i da će duel sa Češkom u finalu biti neizvestan:
Presrećna sam rezultatom, mislim da smo ovo svi dugo sanjali. Puno nam znači i što smo došli do ubedljive pobede i na korak smo od ostvarenja velikog sna.
Ona je ocenila da srpska selekcija ima velike šanse u finalnom duelu:
Mislim da imamo velike šanse u finalu. Sigurno neće biti lako protiv Češke, one imaju jako dobar i uigran tim. Ipak, i mi smo došli do finala sa razlogom i imamo dosta vremena da se spremimo za taj neizvestan duel.
Srbija će u finalu FED kupa 3. i 4. novembfra gostovati Češkoj, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Italije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.