Bomba u dvorištu kuće novinarke B92

Izvor: B92, 30.Okt.2012, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba u dvorištu kuće novinarke B92

Vranje -- U dvorištu porodične kuće roditelja novinarke Tanje Janković nađena je eksplozivna naprava.

Policija u Vranju saopštila je da je slučaj prijavila Jelena Janković, majka naše novinarke.

Podsetimo, porodica naše novinarke Tanja Janković pre više od mesec dana napadnuta je u vranjskom hotelu "Pržar" za vreme jedne svadbe. U toj tuči učestvovao je i policijski inspektor, a istraga o slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još traje.

Eksplozivnu napravu Jankovići su pronašli oko podneva, a kasnije popodne stigle su, osim Vranjske policije koja je odmah došla na lice mesta, i ekipe forenzičara i deminera iz Niša i Beograda. Istraga je u toku, a Jankovići kažu da nisu ni bili svesni kolika je opasnost, dok im inspektori nisu objasnili, zatvorili prilaz kući i celoj ulici.

"Rekli su da je nebezbedno, da ne izlazimo jer je opasno. Ovaj mi je inspektor objasnio da je vrlo ubitačno to sredstvo i da je moglo da se desi i ono najgore", rekao je Zoran Janković.

On kaže da zna šta je motiv napadača.

"Kako je Tanja počela da istražuje ta paljenja po gradu - dva automobila predsedniku opštine, kafana, kuće, desetak automobila, na kraju su zapalili i pozorište i to je bila kap u moru", rekao je Zoran i dodao da zna ko stoji iza napada.

"Znamo, Vranje je malo mesto. Znamo šta se dešava i kako je postalo od najbezbednijeg grada najnebezbedniji.

Jankovići se još oporavljaju od povreda zadobijenih na svadbi, iza kojih kažu da stoji lokalni inspektor. Da li su ova dva događaja u vezi, trebalo bi da pokaže istraga, čiji se rezultati očekuju.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VRANJE: Nađena bomba u kući novinarke B92!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Okt.2012

U dvorištu porodične kuće roditelja novinarke Tanje Janković danas je nađena eksplozivna naprava, slučaj ispituje policija

Nastavak na Telegraf.rs...

Kašikara u dvorištu

Izvor: Kurir, 31.Okt.2012, 07:01

Na kuću roditelja novinarke B92 Tanje Janković u Vranju nepoznati napadač bacio je „kašikaru“, ali pošto nije izvukao osigurač, bomba nije eksplodirala!..VRANJE - Pretnja!..Na kuću roditelja novinarke B92 Tanje Janković u Vranju nepoznati napadač bacio je „kašikaru“, ali pošto nije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.