FCA će u Italiji praviti više Jeep modela, Alfin SUV i novi Maserati

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FCA će u Italiji praviti više Jeep modela, Alfin SUV i novi Maserati

Kompanija FIAT Chrysler Automobiles planira da još više modela svojih brendova izrađuje u italijanskim pogonima.

Među njima su neki modeli marke Jeep (za sada se u Italiji proizvodi samo mali SUV Renegade), novi SUV sa značkom Alfa Romea i dugo najavljivani sportski Maserati Alfieri, prenosi Rojters pozivajući se na izvore iz sindikata FCA.

Kako se navodi, u fabrici Melfi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jugu Italije, nakon što je u avgustu prestala proizvodnja FIAT-a Punto, počeće da se izrađuje Jeep Compass.

Inače, u ovom pogonu se već pravi Jeep Renegade koji deli mehaničku platformu sa modelom FIAT 500X.

Uprkos spekulacijama da će FIAT preseliti proizvodnju modela Panda u Poljsku, ovaj automobil i dalje će se sklapati u fabrici Pomiljano.

U Pomiljanu bi trebalo da se izrađuje i novi, "bebi" Jeep, koji će u gami tog proizvođača zauzeti mesto ispod modela Renegade i koji je uglavnom namenjen evropskim kupcima.

FIAT kao brend planira da svoju budućnost gradi na svega nekoliko modela, uključujući pomenutu Pandu, kao i lajfstajl retro model 500.

Upravo će FIAT 500 odigrati centralnu ulogu u strategiji uvođenja električnih automobila u proizvodni program italijanskog proizvođača. FCA će verovatno izabrati italijansku fabriku Mirafiori za lokaciju u kojoj će se izrađivati novi električni FIAT 500, ali još nije doneta definitivna odluka o tome.

Mirafiori je takođe mesto gde se sada pravi SUV Maserati Levante i gde bi mogao da se proizvodi i novi, veliki SUV marke Alfa Romeo, koji bi bio veći od postojećeg Stelvia.

Što se tiče budućeg Maseratija Alfieri, čiji je koncept prikazan još 2014, ovaj sportski model će se najverovatnije proizvoditi u Modeni.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.