Izvor: RTS, 26.Sep.2021, 06:32

Sedmi dan protesta na severu KiM, avioni nadletali Jarinje

Protest Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Dva "orla" proletela iznad Jarinja. Nadleće i helikopter Kfora.
Srbi s Kosova i Metohije nastavljaju protest nezadovoljni raspoređivanjem specijalnih snaga policije na prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zameni registarskih tablica.
Ta prostor nadleteo je helikopter Kfora, a pola sata nakon toga zonu bezbednosti nadletela su i dva aviona Vojske Srbije
Nekoliko aviona Vojske Srbije i juče je u više navrata nadletalo Jarinje i Brnjak.
Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na protestu.
Premijerka Ana Brnabić iz Njujorka poručila je da je Beograd spreman na dijalog, a očigledno je da Priština nije.
Apelovala je na međunarodnu zajednicu da insistira da Priština počne da primenjuje dogovoreno u Briselu, a posebno da formira Zajednicu srpskih opština. 
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je "osvedočeni ekstremista Aljbin Kurti ponovo potvrdio da je spreman da za šaku glasova na predstojećim izborima, izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije". 
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Brnjak,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SRBI SE NE PREDAJU: Sedmi dan protesta na Kosovu i Metohiji, nezadovoljni građani čekaju rešenje krize (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021

Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na protestu...Protest Srba s Kosova i Metohije nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.